BJK Cup: Όλα έτοιμα στην Πράγα

Η εναρκτήρια έκδοση του Billie Jean King Cup (πρώην Fed Cup) θα πραγματοποιηθεί στην εντυπωσιακή O2 Arena της Πράγας το διάστημα 1-6 Νοεμβρίου. 

Αυτοί θα είναι οι πρώτοι τελικοί που θα πραγματοποιηθούν υπό το όνομα Billie Jean King Cup, που ουσιαστικά αναμόρφωσε το Fed

Cup τον Σεπτέμβριο του 2020. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα σημαντικό ομαδικό event πήρε το όνομα από μια γυναίκα τενίστρια. 

Οι τελικοί είχαν αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθούν στη Βουδαπέστη τον Απρίλιο του 2020, ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας, με την Πράγα να ανακοινώνεται ως νέα έδρα τον Αύγουστο του 2021. 

Στους τελικούς θα συμμετάσχουν 12 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων, με τις τέσσερις πρώτες των γκρουπ να κοντράρονται στα ημιτελικά της διοργάνωσης (νοκ-άουτ) της Παρασκευής (5/11) με τις δύο από αυτές να περνούν στον τελικό του Σαββάτου (6/11).

Ο δρόμος προς τους τελικούς

Από τις 12 ομάδες που βρίσκονται ήδη στην Πράγα, τρεις από αυτές πήραν την απευθείας πρόκριση, ενώ οι άλλες 9 πήραν την πρόκριση μέσω των πλέι-οφ

Γαλλία: Ως κάτοχος του τίτλου (2019)Αυστραλία: Ως φιναλίστ της διοργάνωσης (2019)Τσεχία: Wild CardΗΠΑ: Επικράτησε της Λετονίας (3-2)Λευκορωσία: Επικράτησε της Ολλανδίας (3-2)Ρωσία: Επικράτησε της Ρουμανίας (3-2)Γερμανία: Επικράτησε της Βραζιλίας (4-0)Ισπανία: Επικράτησε της Ιαπωνίας (3-1)Ελβετία: Επικράτησε του Καναδά (3-1)Βέλγιο: Επικράτησε του Καζακστάν (3-1)Σλοβακία: Επικράτησε της Μ. Βρετανίας (3-1)Καναδάς: Επικράτησε της Σερβίας (4-0)

ΣΗΜ: Η ομάδα του Καναδά μπορεί να ηττήθηκε από την Ελβετία, ωστόσο κλήθηκε (ως χώρα με την υψηλότερη βαθμολογία από τις ομάδες των πλέι-οφ, να αντικαταστήσει την διοργανώτρια του 2020 (Ουγγαρία) επικρατώντας της Σερβίας εκτός έδρας. 

Οι όμιλοι 

Γαλλία, Αυστραλία, ΗΠΑ και Τσεχία έχουν τοποθετηθεί στην κορυφή των γκρουπ με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται την Δευτέρα (11:30 GR) με την κάτοχο του τίτλου Γαλλία να αγωνίζεται απέναντι στον Καναδά και το Βέλγιο κόντρα στη Λευκορωσία.

Α’ Όμιλος: Γαλλία, Ρωσία, ΚαναδάςΒ’ Όμιλος: Αυστραλία, Λευκορωσία, ΒέλγιοΓ’ Όμιλος: ΗΠΑ, Ισπανία, ΣλοβακίαΔ’ Όμιλος: Τσεχία, Γερμανία, Ελβετία

Ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαιο στο θεσμό, ενώ οι Τσέχες έχουν δημιουργήσει τη δική τους “αυτοκρατορία” τα τελευταία χρόνια έχοντας κερδίσει 6 τίτλους στα τελευταία 8 χρόνια! 

ΗΠΑ – 18Τσεχία – 11 (5 ως Τσεχοσλοβακία)Αυστραλία – 7Ισπανία – 5Ιταλία/Ρωσία – 4Γαλλία – 3Γερμανία – 2Βέλγιο/Σλοβακία/Ν. Αφρική – 1

Θάνος Σταθόπουλος

The post BJK Cup: Όλα έτοιμα στην Πράγα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα