Australian Open: Ο Τζόκοβιτς ίδρωσε ξανά και έφτασε τις 30 σερί νίκες (vids)

O Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε για δεύτερο σερί αγώνα set μέχρι να φτάσει στη νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στον Αλεξέι Πόπιριν επικρατώντας με 6-3, 4-6, 7-6(4), 6-3 μετά από 3 ώρες και 11 λεπτά  παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο και σημειώνοντας την 30η συνεχόμενη νίκη του στη Μελβούρνη. 

He still wears the . He remains on his throne.

Challenged but, as always on this court, victorious. @DjokerNole remains the one to beat.#AusOpen • @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis pic.twitter.com/22uuuSsLhB

#AusOpen (@AustralianOpen) January 17, 2024

Στιγμή του αγώνα ήταν αναμφίβολα τα 4 set-points που έσβησε ο Σέρβος στο 3ο set, σώζοντας αρχικά τριπλό set-point (0/40) για να κατακτήσει αργότερα το set στο tie-break όπου και κυριάρχησε. 

Ο Σέρβος και κάτοχος του τίτλου, τελείωσε το ματς με 11 άσους (κανένα διπλό λάθος), κέρδισε το 82% των πόντων πίσω από το πρώτο service (60/73) και 59% στο δεύτερο (27/46), σημείωσε 31 winners, υπέπεσε σε 32 αβίαστα λάθη (58 ο Πόπιριν), ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 3/11 break-points. 

Στο 1ο set o Τζόκοβιτς χρειάστηκε μόλις ένα break και μάλιστα στο καλύτερο σημείο (5-3) για να ολοκληρώσει το set με εύκολο hold κάνοντας το 1-0. Ο Πόπιριν ωστόσο μπόρεσε να αντιδράσει, αν και για να ισοφαρίσει χρειάστηκε να “σπάσει” δύο φορές το service του Σέρβου. 

Ο Αυστραλός αρχικά προηγήθηκε με 4-1 και στη συνέχεια με 5-3, παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για το set. Ο Τζόκοβιτς όμως πήρε το break πίσω μειώνοντας σε 5-4, αλλά ο Πόπιριν με νέο break έκανε το 6-4 και παράλληλα το 1-1. 

Στο κρίσιμο 3ο set ο Αυστραλός έφτασε σε τριπλο set-point (0/40) το οποίο όμως δεν κατάφερε να εκμετελλευτεί, με τον Σέρβο να ισοφαρίζει σε 40/40 με τρεις σερί πόντους, ενώ λίγο αργότερα έσβησε και νέο break-point για να φτάσει σε ένα μεγάλο hold (5-5).

Το set πήγε στο tie-break εκεί όπου ο Τζόκοβιτς με δύο mini-breaks έκανε το 5/2 και στη συνέχεια το 7/4 παίρνοντας και πάλι προβάδισμα στο παιχνίδι με 2-1. 

Στο 4ο set ο Τζόκοβιτς πήρε τον απόλυτο έλεγχο στο court, θυμίζοντας την εμφάνιση του 1ου set, έφτασε σε break (4-2) και λίγο αργότερα μετά από 5 match-points κλείδωσε τη νίκη και την πρόκριση στον 3ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Τομάς Μαρτίν Ετσεβέρι που με τη σειρά του κέρδισε με 6-4, 6-4, 6-4 τον Γκαέλ Μονφίς. 



AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Ο Τζόκοβιτς ίδρωσε ξανά και έφτασε τις 30 σερί νίκες (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα