Australian Open: Ο Τσιτσιπάς άντεξε και πέρασε στους “32” (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για 2ο σερί ματς έμεινε πίσω στα sets, ωστόσο όπως και στην πρεμιέρα, έτσι και απέναντι στον Τζόρνταν Τόμπσον όσο περνούσε η ώρα κυριαρχούσε στο court φτάνοντας στη νίκη με 4-6, 7-6(6), 6-2, 7-6(4) μετά από 3 ώρες και 37 λεπτά, αντέχοντας την πίεση στο 4ο set το οποίο κατέκτησε στο tie-break χάνοντας διπλό match-points νωρίτερα και σβήνοντας στη συνέχεια 4 set-points του Αυστραλού.



Αυτή ήταν η 23η νίκη στο Australian Open

(23-6), τις περισσότερες που έχει σημειώσει σε Grand Slam, ενώ παράλληλα ο περσινός φιναλίστ θα βρεθεί στον 3ο γύρο για 6η σερί χρονιά. 

O Τσιτσιπάς τελείωσε το παιχνίδι με 13 άσους (2 διπλά λάθη) κέρδισε το 75% των πόντων πίσω από το πρώτο service (58/77) και 64% στο δεύτερο (47/74) σταμάτησε στους 52 winners, υπέπεσε σε 45 αβίαστα λάθη, έσβησε 9/11 break-points του Τόμπσον, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 7 ευκαιρίες για break. 

Σαφώς το σημείο κλειδί του ματς ήταν τόσο τα δύο κερδισμένα tie-breaks, αλλά κυρίως τα χαμένα match-points του Τσιτσιπά στο 10ο game του 4ου set, αλλά και το επικό 12ο game των 12 λεπτών με τον Τσιτσιπά να σβήνει 4 set-points του Αυστραλού! 

Με την έναρξη του αγώνα ο Τσιτσιπάς εμφάνισε τις ίδιες “ασθένειες” με αυτές τις πρεμιέρας, με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκει δύσκολα πρώτο service, ενώ δυσκολευόταν και στις επιστροφές. Ο Τόμπσον απείλησε πρώτος χάνοντας 3 break-points με το “καλημέρα”, το οποίο όμως ήρθε στο 7ο game με τον Αυστραλο να κάνει το 4-3 και στη συνέχεια να κλείνει το set με 6-4 (1-0).

Στο 2ο set οι δύο τενίστες κράτησαν τα service τους τα οποία μάλιστα δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο του set με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε tie-break. Εκεί ο Τσιτσιπάς με δύο mini-break προηγήθηκε με 3/0, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε μπροστά με 6/3 έχοντας τριπλό set-point. 

Ο Τόμπσον αντέδρασε και με 3 σερί πόντους ισοφάρισε σε 6/6 λίγο πριν το change over. Ο Τσιτσιπάς όμως με δύο σερί πόντους κατάφερε να πάρει το πολύ κρίσιμο set και να ισοφαρίσει σε 1-1. 

Το μονμέντουμ ήταν πλέον δικό του, το service βελτιωμένο οι επιστροφές εξαιρετικές και ο Τόμπσον να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του περσινού φιναλίστ κάνοντας μαζεμένα λάθη στο 3ο set. Με δύο breaks (1-0, 3-0) και δύο holds ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-0 και 5-1 για να κλείσει το set με 6-2 όντας ένα set μακριά από την πρόκριση.

This is what we call a Tsitsi-passing shot. And it's a very good one, too.

Shots like this helped the Greek star win the set and take a two set to one lead. @steftsitsipas • #AusOpen • @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis pic.twitter.com/la36oNHnJo

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 17, 2024

Στο 4ο set o Τσιτσιπάς φάνηκε να “καθαρίζει” την πρόκριση έχοντας προηγηθεί με break 5-3, ενώ λίγο αργότερα πηρε τις μπάλες στα χερια για να σερβίρει για το ματς. Μάλιστα προηγήθηκε με 40/15 φτάνοντας σε διπλό match-point, όμως ο Τόμπσον με 4 σερί πόντους, που προήλθαν και απο τραγικά λάθη του Τσιτσιπά πήρε πίσω το break ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Με ένα εύκολο hold στη συνέχεια προήγήθηκε με 6-5, ενώ αμέσως μετά έχασε 4 ευκαιρίες για να κατακτήσει το set με τον Τσιτσιπά να αντέχει και να πήγαίνει το set στο tie-break εκεί όπου και πάλι βρήκε ρυθμο στο service και με 7/4 σφράγισε τη νίκη. 

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Λούκας βαν Ας ο οποίος νωρίτερα κέρδισε τον Λορέντζο Μουζέτι με 6-3, 3-6, 6-7(5), 6-3, 6-0. 

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Ο Τσιτσιπάς άντεξε και πέρασε στους “32” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα