Australian Open: Εύκολη πρόκριση για Σάκκαρη (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε 94 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κινέζας και Νο119 του κόσμου Γιου Γιουάν με 6-1, 6-4 κάνοντας ιδανική πρεμιέρα στο φετινό Australian Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια παρουσιάστηκε αρκετά επιθετική στην πρεμιέρα του πρώτου Grand Slam της νέας σεζόν ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 38(!) winners έναντι 13 της αντιπάλου της,

ενώ υπέπεσε και σε 28 αβίαστα λάθη. 

Συνεπής και από τη θέση του service παραχώρησε μόλις τρεις πόντους (20/23), ενώ κέρδισε όλες τις μάχες πάνω στο φιλέ στις λίγες φορές που ανέβηκε (5/5). 

Για τη Σάκκαρη αυτή ήταν η 12η νίκη καριέρας στη διοργάνωση (12-7), ενώ θα βρεθεί για 6η φορά στον 2ο γύρο του τουρνουά. 

Νίκη με 6-1, 6-4 επί της Yue Yuan και πρόκριση στον 2ο γύρο για τη Μαρία Σάκκαρη #matchpoint | @mariasakkari

#AustralianOpen | #AusOpen | #AO2023 pic.twitter.com/jifVsz6mfS

Eurosport Greece (@EurosportGR) January 16, 2023

Από το 1ο games του πρώτου set η Σάκκαρη έδειξε διάθεση να πιέσει το service της Γιουάν, με την Κινέζα να φτάνει δύσκολα στο hold και το 1-0. Από εκεί και πέρα όμως η Σάκκαρη κατέκτησε τα επόμενα 6 games σπάζοντας τρεις φορές το service της Γιουάν. 

Τα σημεία-κλειδιά στο set ήταν στο 3ο game με τη Σάκκαρη να φτάνει σε break από 30/0 (2-1), αλλά και το αμέσως επόμενο game όπου έσβησε τριπλό break-point (0/40) κάνοντας ένα τεράστιο hold (3-1). 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Γιουάν φάνηκε πιο ανταγωνιστική πιέζοντας με τη σειρά της το service της Σάκκαρη φτάνοντας στο πρώτο της break στο παιχνίδι  το οποίο στη συνέχεια “εξαργύρωσε” παίρνοντας προβάδισμα με 2-0. 

THAT is how you finish a match @mariasakkari cracks 38 winners to pass her first #AO2023 test@wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis • #AusOpen pic.twitter.com/5QwoXgryYJ

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 16, 2023

Αυτό όμως δεν ήταν κάτι που προβλημάτισε τη Σάκκαρη, η οποία ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, βρήκε ρυθμό στο service και παίζοντας εξαιρετικά στο wrong-foot της Κινέζας κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 3-3 και με hold αμέσως μετά έκανε το 4-3. 

Με τις δύο τενίστριες να κρατούν το σερβίς τους στα επόμενα δύο games, η Σάκκαρη προηγήθηκε με 5-4 και στη συνέχεια βρήκε ένα ακόμα break με το οποίο ολοκλήρωσε την πρόκριση μετά από τρία match-points. 

Στον 2ο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά 18χρονη Ρωσίδα, Ντιάνα Σνάιντερ η οποία απέκλεισε τη Σλοβάκα Κριστίνα Κούτσοβα με 7-6(8), 7-5.

AUSTRALIAN OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP +

The post Australian Open: Εύκολη πρόκριση για Σάκκαρη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα