Australian Open: Χωρίς επόπτες γραμμών η Μελβούρνη

10:51 5/1/2021 - Πηγή: Tennis24

Το Hawk Eye Live φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Σύμφωνα με τη Marca, το Australian Open 2021 θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία officials στις γραμμές των γηπέδων με τους κριτές γραμμών να αντικαθιστούνται από την πρωτοποριακή τεχνολογία, όπως συνέβη και στο ATP Finals 2020 του Λονδίνου.

Αν

και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, οι διοργανωτές του πρώτου Grand Slam της νέας σεζόν στη Μελβούρνη (08/02), προσανατολίζονται στο να χρησιμοποιήσουν το Hawk Eye Live το οποίο ειναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα που αποφασίζει αν η μπάλα είναι μέσα ή έξω, σε κάθε οριακό χτύπημα των τενιστών.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε και στην επιστροφή του τένις μετά το μεγάλο διάστημα καραντίνας, στα τουρνουά του Cincinnati Masters και του US Open (εκτός των τριών κεντρικών γηπέδων).

Στο Αμερικανικό Όπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε αποβληθεί μετά την κίνησή του να χτυπήσει, άθελά του, μια επόπτρια γραμμών και λίγες εβδομάδες αργότερα μίλησε για την απαραίτητη είσοδο της τεχνολογίας στο τένις, με την προοπτική να αντικατασταθούν οι επόπτες γραμμών με υπολογιστές.

Φαίνεται πως ο Σέρβος εισακούστηκε αφού το πρώτο μεγάλο τουρνουά της νέας χρονιάς, προτίθεται να αντικαταστήσει τους κριτές με το “μάτι του γερακιού” και μένει να δούμε τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την απόφαση, αν θα εφαρμοστεί στο σύνολο του Melbourne Park ή σε επιλεγμένα γήπεδα.

Τι είναι το Hawk-Eye Live;

Αντί να χρειάζονται challenges από πλευράς παικτών για να φανεί το σημάδι της μπάλας μετά από ένα call επόπτη, πλέον το σύστημα θα φωνάζει από μόνο του, όταν ο πόντος είναι σε εξέλιξη, αν η μπάλα είναι έξω.

Οι φωνές των εποπτών θα αντικατασταθούν με φωνές από ηχεία που θα βρίσκονται στις άκρες του court. “Out”, “Fault” και “Foot Fault” είναι οι τρεις εκφράσεις που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό σύστημα και θα ακούγονται όποτε χρειάζονται.

The post Australian Open: Χωρίς επόπτες γραμμών η Μελβούρνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα