Aus Open: Ετοιμάζουν “φούσκες” βιοασφάλειας…

Οι διοργανωτές του Australian Open σχεδιάζουν φούσκες βιοασφάλειας, για τους παίκτες και τις ομάδες τους, θέλοντας να καταργήσουν την υποχρεωτική καραντίνα στα ξενοδοχεία. 

Η Αυστραλία θεωρείται η χώρα με τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα στον κόσμο λόγω covid-19, ωστόσο οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι στη διοργάνωση του 2022 θα υπάρξει μια πιο χαλαρή ρύθμιση των μέτρων. 

Το 2021 δεν ήταν λίγοι παίκτες που είχαν παραπονεθεί με τα περιοριστικά μέτρα των διοργανωτών, ένας εξ αυτών και ο Νόβακ Τζόκοβιτς,

με τον Σέρβο να διαμαρτύρεται για τις συνθήκες του τουρνουά. 

Αυτή την περίοδο η Αυστραλία αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα λοιμώξεων που προκαλεί η παραλλαγή “Δέλτα”. Η πολιτεία της Βικτώριας, της οποία η Μελβούρνη είναι πρωτεύουσα, βρίσκεται υπό καθεστώς lockdown.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίζει να βγάζει τη χώρα από ολική καραντίνα, μόνο και όταν το 70% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ωστόσο για την ώρα μόνο το 1/3 έχει πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις. 

“Υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά μας, αλλά αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε μια ειδική “φούσκα” 2 εβδομάδων, όπου οι παίκτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μεταξύ του ξενοδοχείου και τον γηπέδων.”, τόνισε ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τίλεϊ. 

“Συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές για το πως θα διαμορφωθεί το Australian Open του 2022.”

Μια αλλαγή προσέγγισης αναμφίβολα θα μπορούσε να αποφύγει μια επανάληψη της κατάστασης του 2021, όπου περίπου 70 παίκτες υποχρεώθηκαν σε αυστηρή καραντίνα, καθώς αναγνωρίστηκαν ότι είχαν στενές επαφές με άτομα που βρέθηκαν θετικά στον covid-19.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι παίκτες να παραμείνουν μέσα στα δωμάτιά τους χωρίς να καταφέρουν να προπονηθούν κατάλληλα γεγονός που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια από παίκτες και ομάδες. 

Την περασμένη σεζόν το τουρνουά ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ωστόσο οι διοργανωτές ελπίζουν ότι η έκδοση του 2022 θα αρχίσει όπως έχει προγραμματιστεί στις 17 Ιανουαρίου. 

The post Aus Open: Ετοιμάζουν “φούσκες” βιοασφάλειας… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα