Λύγισε η Παπαμιχαήλ, αγχωμένη η Γραμματικοπούλου

17:45 7/1/2021 - Πηγή: Tennis24

Ως lucky loosers, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, πήραν το εισιτήριο για τον πρώτο γύρο του Abu Dhabi Open, ωστόσο όντας αουτσάιντερ οι δύο τους απέναντι σε Καρολίνα Πλίσκοβα και Αλίζ Κορνέ δεν τα κατάφεραν.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αντιμετώπιζε τη Νο.53 στο κόσμο Αλίζ Κορνέ, από την οποία και ηττήθηκε με 6-2, 6-2.

Η 23χρονη Ελληνίδα φάνηκε από το ξεκίνημα αρκετά αγχωμένη

και «σφιγμένη» στο παιχνίδι της, μη μπορώντας να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα. Τα πολύ κακά ποσοστά στο δικό της σερβίς(22/53 κερδισμένες επιθέσεις), σε συνδυασμό με τα πολλά αβίαστα λάθη χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση από τη Κορνέ, έδωσαν την ευκαιρία στην αντίπαλο της να κάνει εύκολα μπρέικ και να ελέγξει απόλυτα το ματς.

Σίγουρα, η παρθενική εμφάνιση σε ένα 500αρι τουρνουά δίνει επιπλέον ψυχολογία και ώθηση ενόψει συνέχειας για την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία θα έχει κι άλλες ευκαιρίες φέτος για να πετύχει κάτι ανάλογο.

Στην άλλη αναμέτρηση η Δέσποινα Παπαμιχαήλ στη σπουδαιότερη ως τώρα πρόκληση στη καριέρα της τα πήγε εξαιρετικά κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα, βάζοντας «δύσκολα» στο Νο.3 του κυρίως ταμπλό, χάνοντας με 6-2, 7-6(4).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις για την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία στο δεύτερο μόλις game της Πλίσκοβα είχε break point μπροστά της δίχως όμως να το αξιοποιήσει. Τελικά, η Τσέχα ήταν αυτή που στις δύο πρώτες ευκαιρίες της για να σπάσει το σερβίς της αντιπάλου της το κατάφερε, κάνοντας το 3-1 και οδηγώντας από εκείνο το σημείο και μετά το εναρκτήριο σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, αφού είδαμε μια μεταμορφωμένη προς το καλύτερο Παπαμιχαήλ, όπου κατάφερε να βάλει «δύσκολα» στην αντίπαλο της, δείχνοντας ότι ανταποκρίνεται σε αυτή τη σπουδαία πρόκληση. Η 27χρονη Ελληνίδα φάνηκε πολύ πιο ψύχραιμη και απελευθερωμένη, παίζοντας πολύ καλά πίσω από τη baseline την αντίπαλο της και βγάζοντας μερικές εξαιρετικές άμυνες ακολουθούσε το παιχνίδι ως το 3-3 στα games.

Εκεί, η Πλίσκοβα κατάφερε να βρει τριπλό break point μπροστά της και πια είχε την ευκαιρία με το σκορ στο 5-3 να τελειώσει το παιχνίδι. Η Δέσποινα όμως αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και κάνοντας ένα εξαιρετικό ένατο game, βρήκε τις ευκαιρίες για break, κάνοντας το 5-4 και μένοντας ζωντανή στο ματς.

Τελικά, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο tie break, όπου η εμπειρία της Πλίσκοβα σε καθοριστικά σημεία έδωσαν τη νίκη και το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του τουρνουά. Για την Ελληνίδα τενίστρια όμως, παραμένει μια σπουδαία εμπειρία αυτή η αναμέτρηση και μπορεί να αποδειχθεί άκρως διδακτική για τη συνέχεια.

The tiebreak goes the way of the No.3 seed!@KaPliskova defeats Papamichail, 6-2, 7-6(4).#AbuDhabiWTA pic.twitter.com/IU8sUMrxhB

wta (@WTA) January 7, 2021

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Λύγισε η Παπαμιχαήλ, αγχωμένη η Γραμματικοπούλου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα