ATP Tour: Χωρίς Κίνα για 3η σερί σεζόν

Η ATP επιβεβαίωσε την ακύρωση των τουρνουά της Κίνας, λόγω της covid-19, κάτι που θα συμβεί για 3η συνεχόμενη χρονιά. Αντ’ αυτών η ATP ανακοίνωσε την αντικατάστασή τους από συνολικά 6 τουρνουά 250άρια. 

Η Κίνα έχει πλέον από τις πιο αυστηρές ταξιδιωτικές οδηγίες στον κόσμο έχοντας ως στόχο να γίνει μια χώρα χωρίς covid-19. Ως εκ τούτου η προοπτική για να φιλοξενήσει γεγονότα της ATP γίνεται αδύνατη με αποτέλεσμα η διοργανώτρια

Αρχή να τα αποσύρει όλα τα τουρνουά της Κίνας από το καλεντάρι της. 

Πιο συγκεκριμένα τα τουρνουά Shanghai Masters 1000, China Open (500) και τα 250άρια Chengdu Open και Zhuhai Championships ακυρώνονται για μια ακόμη χρονιά. 

Τη θέση του θα πάρουν 6 τουρνουά ATP 250 (με ετήσια άδεια), με το Σαν Ντιέγκο να επιστρέφει την 38η εβδομάδα (19/9), ενώ άλλα 5 τουρνουά, σε Σεούλ, Τελ-Αβίβ, Φλωρεντία, Χιχόν και Νάπολη θα πραγματοποιηθούν τις εβδομάδες 39-42. 

Τα 6 τουρνουά

19-26/9: San Diego Open (Hard)26/9-2/10: Tel Aviv Watergen Open (Hard indoor)26/9-2/10: Korea Open (Hard)10-16/10: Firenze Open (Hard indoor)10-16/10: Gijon Open (Hard indoor)17-23/10: Tennis Napoli Cup (Hard)

H ATP επίσης επιβεβαίωσε ότι το Japan Open θα επιστρέψει στο καλεντάρι ως 500άρι τουρνουά και θα πραγματοποιηθεί την ίδια εβδομάδα με το επίσης 500άρι Astana Open στο Καζακστάν. 

“Ως παγκόσμιο άθλημα συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε τις επιπτώσεις της πανδημίας.”, δήλωσε ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντέντσι. 

“Οι ακυρώσεις των τουρνουά είναι μια ατυχής πραγματικότητα και η σκέψη μας είναι στα μέλη, στους οπαδούς και στα τουρνουά που επηρεάζονται. Παράλληλα είναι απίστευτα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μεγάλες πόλεις ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν το ATP Tour αυτή τη σεζόν. 

“Αυτό δείχνει έντονα το διεθνές ενδιαφέρον για το προϊόν μας και επιβεβαιώνει την ευέλικτη τακτική που ακολουθήσαμε έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.”

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή τη διαδικασία και ανυπομονούμε για ένα συναρπαστικό δεύτερο μισό της σεζόν.”

New calendar. pic.twitter.com/xOne5RrwXu

— José Morgado (@josemorgado) July 21, 2022

The post ATP Tour: Χωρίς Κίνα για 3η σερί σεζόν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα