ATP Race: Προβάδισμα ο Τζόκοβιτς για το year-end No1

Η μάχη των Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ για την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο κλείσιμο της φετινής χρονιάς, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Ο 20χρονος Ισπανός, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Νόλε από το Shanghai Masters και ο αποκλεισμός του από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στους “16” της διοργάνωσης, του κόστισε πολύτιμους βαθμούς.

Αν ο Αλκαράθ έφτανε μέχρι τον τελικό της Σαγκάης, θα ξεπερνούσε τον Τζόκοβιτς στην κορυφή της τρέχουσας βαθμολογίας της χρονιάς (ATP Race) η οποία είναι βαρόμετρο για το year-end No1. Αντ’αυτού,

ο Σέρβος διατηρεί μια διαφορά 500 βαθμών από τον αντίζηλό του και όλα θα κριθούν στα τρία τελευταία τουρνουά της χρονιάς σε Βασιλεία, Παρίσι και Τορίνο.

ATP Live Race 

 Player Points 1) Novak Djokovic 8,945 2) Carlos Alcaraz 8,445

Η κατάταξη της ATP Rankings (σύστημα 52 εβδομάδων) θέλει τον Τζόκοβιτς να προηγείται με μεγάλη διαφορά 2,830 πόντους, ωστόσο ο Σέρβος έχει 2100 να υπερασπιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο Αλκαράθ έχει το περιθώριο να ανακάμψει, ωστόσο η ήττα από τον Βούλγαρο στην Κίνα, ίσως αποδειχθεί καθοριστική στην προσπάθειά του να τερματίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της ATP Rankings. Το δήλωσε και ο ίδιος, μετά τον αποκλεισμό του στη Σαγκάη.

“Με αυτήν την ήττα το Νο1 στην κατάταξη απομακρύνεται. Θα είναι πιο δύσκολο πλέον. Έχω μερικά τουρνουά μπροστά μου και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τα κερδίσω αν θέλω να έχω μια ακόμα ευκαιρία για το Νο1. Έχω χάσει ήδη πολλές”, είπε ο Αλκαράθ.

Επόμενο τουρνουά για τον χαρισματικό Ισπανό, το Swiss Indoor Basel στην Ελβετία (23/10) όπου με τίτλο θα πιάσει τον Τζόκοβιτς στην κορυφή της ATP Rac.

Θα ακολουθήσει το Paris Masters (30/10) όπου θα αγωνιστούν και οι δύο, έχοντας βαθμούς να υπερασπιστούν από πέρυσι στην ATP Rankings. 180 ο Αλκαράθ από τη συμμετοχή του στα προημιτελικά και 600 ο Τζόκοβιτς ως φιναλίστ.

Όλα θα κριθούν στο ATP Finals όπου ο Νόλε καλείται να υπερασπιστεί τους 1500 βαθμούς που κατέκτησε ως αήττητος πρωταθλητής πέρυσι ενώ ο Αλκαράθ δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.

The post ATP Race: Προβάδισμα ο Τζόκοβιτς για το year-end No1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα