ATP Finals: Οι «5» νεότεροι που έχουν κατακτήσει τον τίτλο!

Με αφορμή την έναρξη των ATP Finals, που ξεκινάνε στις 15 Νοεμβρίου, θα πάμε να θυμηθούμε ποιοι είναι οι πέντε νεότεροι που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ μέσα σε αυτή την ξεχωριστή λίστα, βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Το τελευταίο πολύ μεγάλο τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν οι κορυφαίοι τενίστες της χρονιάς, λαμβάνει και φέτος χώρα στο Λονδίνο, ωστόσο για τελευταία φορά, αφού θα υπάρξει μετακόμιση από την επόμενη χρονιά στο Τορίνο της Ιταλίας.

Μέσα στους κορυφαίους «8» τενίστες βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος με τη περσινή του πορεία και κατάκτηση των ATP Finals, μπήκε στη λίστα των Top-5 νεότερων, που έχουν καταφέρει να κάνουν πράξουν κάτι ανάλογο.

Μεταξύ άλλων μέσα σε αυτό το κλειστό γκρουπ, βρίσκονται ονόματα όπως οι, Τζον ΜάκΕνρο, Πιτ Σάμπρας, Λέιτον Χιούιτ, Αντρέ Αγκάσι.

Ο Πρώτος της λίστας Τζον ΜάκΕνρο σε ηλικία μόλις 19 ετών και 11 μηνών, έμελλε να γίνει ο νεότερος τενίστας που καταφέρνει να κατακτήσει τους ATP Finals του 1978, στη Νέα Υόρκη, στον τελικό κόντρα στον Άρθουρ Ας.

Δεκατρία χρόνια αργότερα, έρχεται ο Πιτ Σάμπρας, ο οποίος γίνεται ο δεύτερος νεότερος, που καταφέρνει κάτι ανάλογο και πάλι στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 20 ετών και τριών μηνών. Ο Ελληνοαμερικάνος τενίστας είχε κερδίσει τότε τον Τζιμ Κούριερ.

Μια χρονιά πριν, το 1990 ο Αντρέ Αγκάσι μπαίνει και αυτός σε αυτό το ξεχωριστό γκρουπ, κατακτώντας σε ηλικία 20 ετών και έξι μηνών τους ATP Finals, κόντρα στον Στέφαν Έντμπεργκ. Οι τελικοί τότε είχαν διεξαχθεί στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Προτελευταίος είναι ο Λέιτον Χιούιτ, ο οποίος σε ηλικία 20 ετών και εννέα μηνών, έγινε ο τέταρτος νεότερος τενίστας που κατακτά τους ATP Finals. Ήταν το 2001, όταν στον τελικό που διεξήχθη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας είχε επικρατήσει του Σεμπαστιέν Γκροζάν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο τελευταίος που μπήκε στην λίστα των πέντε νεότερων τενιστών που καταφέρνουν κάτι ανάλογο. Ο 22χρονος πλέον Έλληνας, κατάφερε σε ηλικία 21 έτους και τριών μηνών να γίνει ο 5ος νεότερος άνθρωπος που καταφέρνει να κερδίσει τους ATP Finals. Σε έναν δραματικό τελικό που διεξήχθη το 2019 στο Λονδίνο, ο Τσιτσιπάς κάνοντας μια σπουδαία ανατροπή, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αυστριακού, Ντόμινικ Τίεμ, κερδίζοντας το τρόπαιο και μια σπουδαία διάκριση.

Youngest Champions, #NittoATPFinals history:

John McEnroe 1978 19 years, 11 months
Pete Sampras 1991 20 years, 3 months
Andre Agassi 1990 20 years, 6 months
Lleyton Hewitt 2001 20 years, 9 months
Stefanos Tsitsipas, 2019, 21 years, 3 months pic.twitter.com/cEqC5muCmv

Tennis Majors (@Tennis_Majors) November 12, 2020

The post ATP Finals: Οι «5» νεότεροι που έχουν κατακτήσει τον τίτλο! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα