ATP Finals: εν μέσω προσωπικού σκανδάλου η παρουσία Ζβέρεφ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μπαίνει σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στο φετινό ATP Finals του Λονδίνου δίχως όμως τα όσα ακούγονται για αυτόν εκτός κορτ να είναι ενθαρρυντικά…

Στο πιο παράξενο ATP Finals της καριέρας του μπαίνει ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ!

Και δεν μιλάμε μόνο για τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής διοργάνωσης με την απουσία κόσμου και το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά για τα όσα γίνονται σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Αγωνιστικά, είναι πάρα πολύ καλός, ουσιαστικά από το lockdown

και μετά αλλά τα όσα έχουν ακουστεί από την πρώην φιλενάδα του, δίχως φυσικά να γνωρίζουμε αν και κατά πόσο αληθεύουν, έχουν αφήσει το στίγμα τους στο όνομά του.

Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία και διαρκώς αμφισβητεί την εγκυρότητα των όσων λέγονται, ενώ παράλληλα περιμένει και το πρώτο του παιδί επίσης από πρώην σχέση του που δεν έληξε καλά!

Πολλοί οι “πονοκέφαλοι” στο μυαλό του μόλις 23χρονου Γερμανού που πάντως δεν τον έχουν επηρεάσει αγωνιστικά.

Τουναντίον θα λέγαμε, μιας και προέρχεται από back to back τίτλους στην Κολονία και παρουσία στον τελικό του Paris Masters ενώ κέρδισε και τον Ραφαέλ Ναδάλ στην πορεία του στη Γαλλία.

Δίπλα τον “αιώνιο μαχητή” Νταβίντ Φερέρ, με τον οποίο δείχνει να συνεργάζεται εξαιρετικά, ο Zβέρεφ, παρά την αναγκαστική φετινή αγωνιστική απραξία των πέντε μηνών, έχει δείξει απείρως καλύτερος από έναν πολύ κακό 2019 στο οποίο έκανε πολλά βήματα πίσω από αυτά που μας είχε δείξει την διετία 2017-18.

Η παρουσία του στον πρώτο του τελικό Grand Slam, στο US Open, μιλάει από μόνη της ενώ ακόμα θα φυσάει και δεν θα κρυώνει τον…τρόπο που έχασε το συγκεκριμένο ματς καθώς προηγήθηκε με 2-0 σετ και break κόντρα στον Τιμ πριν ηττηθεί σε αυτό το αλησμόνητο πεντάσετο ματς.

Πολύ νωρίτερα στη σεζόν, τα είχε πάει περίφημα και στην Αυστραλία φτάνοντας για πρώτη φορά στα ημιτελικά (ήττα από Τιμ) ενώ και στο Ρολάν Γκαρός δεν μπορεί να του προσάψει κανείς και πολλά για την ήττα κόντρα στον εξαιρετικό Γιανίκ Σίνερ στον 4ο γύρο.

Παρά τον απογοητευτικό τρόπο που έχασε το US Open, ο Ζβέρεφ επανήλθε δυναμικά στα indoor hard court με τους τίτλους στην Κολονία που προαναφέραμε ενώ έφτασε πολύ κοντά στον 4ο κερδισμένο Masters τίτλο του αλλά ηττήθηκε από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο Παρίσι.

Το ATP Finals φέρνει φυσικά ευχάριστες αναμνήσεις για τον Γερμανό που, σε ηλικία 21 ετών μόλις και στη δεύτερη του παρουσία στη διοργάνωση, κατέκτησε τον τίτλο κερδίζοντας μάλιστα τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό!

Και πέρσι τα πήγε καλά ξεπερνώντας έναν πολύ δύσκολο όμιλο για να αποκλειστεί από τον Ντομινίκ Τιμ στα ημιτελικά.

Οι συνθήκες ταιριάζουν “γάντι” στο παιχνίδι του, έχει μπορέσει να μειώσει πάρα πολύ το τεράστιο πρόβλημα με τα διπλά λάθη που τον ταλάνισε το 2019 και σε αρκετές στιγμές και το 2020, για το ύψος του είναι απλά καταπληκτικός από τη βασική γραμμή ενώ κουβαλάει την αυτοπεποίθηση ότι έχει κερδίσει πολλαπλές φορές τους Big3 ενώ μόνο κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά έχει βρει συστηματικά τον μπελά του (5-1 το H2H)!

Θα αποφύγει πάντως τον Τσιτσιπά στη φάση των ομίλων και γενικά τον όμιλο του “θανάτου” της διοργάνωσης όντας σε μια πιο “βατή” τετράδα με τους Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ και Σβάρτσμαν.

Κώστας Αϊτάκης

The post ATP Finals: εν μέσω προσωπικού σκανδάλου η παρουσία Ζβέρεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα