ATP Finals: Ήττα στην πρεμιέρα για Τσιτσιπά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πρεμιέρα με το αριστερό στο Τορίνο απέναντι στον Γιάνικ Σίνερ με τον Ιταλό να επικρατεί με 6-4, 6-4 μετά από μία ώρα και 25 λεπτά παίρνοντας την πρώτη του νίκη στα φετινά ATP Finals

What a moment @janniksin seals his first win as a #NittoATPFinals qualifier in front of an adoring crowd in Turin! pic.twitter.com/QKYo87ZQ1b

Tennis

TV (@TennisTV) November 12, 2023

Για τον Νο4 του κόσμου αυτή ήταν η 58η νίκη στη σεζόν, αλλά και η 2η στην καριέρα του στη διοργάνωση, καθώς το 2021 ως επιλαχόν (στη θέση του Μπερετίνι) είχε κερδίσει τον Χούμπερτ Χουρκάτς, ενώ η νίκη αυτή ήταν η 3η από Ιταλό παίκτη στους τελικούς της ATP

O Σίνερ έκανε εξαιρετική δουλειά από τη θέση του service περνώντας το 71% των πρώτων service και κερδίζοντας το 89% των πόντων (32/36), αλλά και το 60% στο δεύτερο (9/15), είχε 9 άσους (2 διπλά λάθη), δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break-point από τον Τσιτσιπά, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 5 ευκαιρίες για break. 

Παράλληλα ο Ιταλός κέρδισε περισσότερους πόντους τόσο στα ράλι μικρής διάρκειας 0-4 χτυπημάτων (39-27), όσο και στα μεσαία 5-8 χτυπήματα (19-17), αλλά και στα μεγάλα ράλι των 9+ χτυπημάτων (7-4). 

Στο 1ο set ο Σίνερ παραχώρησε μόλις 6 πόντους από το service του (τους περισσότερους στο τελευταίο game του set) και χρειάστηκε μόλις ένα break (3-2), το οποίο εκμεταλλεύτηκε αμέσως μετά (4-2) για να φτάσει στο 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Ιταλό “χτύπησε” στην αρχή κατακτώντας τα πρώτα 2 sets (2-0), ενώ στο 3ο game βρέθηκε με τριπλό break-point (0/40) το οποίο ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σβήσει μειώνοντας σε 2-1. 

Από εκεί και πέρα τα service δεν απειλήθηκαν με τον Σίνερ να σφραγίζει τη νίκη, τη 2η σερί κόντρα στον Τστισιπά, με τον Ιταλό να βελτιώνει το ρεκόρ του σε 3-5 απέναντι στον Έλληνα τενίστα.

ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post ATP Finals: Ήττα στην πρεμιέρα για Τσιτσιπά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα