2021: η χρονιά του Μουσέτι; – VIDEO

Ο 18χρονος Λορέντσο Μουσέτι αναμένεται να είναι μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν 2021, με βάση τα δείγματα γραφής που είδαμε από φέτος από τον απίστευτα ταλαντούχο Ιταλό!

Το αποκορύφωμα ήρθε με τις τρομερές εμφανίσεις που έκανε στο Masters της χώρας του, στη Ρώμη, όταν, προερχόμενος από τα προκριματικά, κέρδισε (πολύ εύκολα) τον Στάνισλας Βαβρίνκα αλλά και τον Κέι Νισικόρι πριν αποκλειστεί στον γύρο των “16” ενώ προς το τέλος της σεζόν έφτασε στον πρώτο του ημιτελικό ATP στη Σαρδηνία.

Παράλληλα, τα πήγε καλά και σε

επίπεδο Challenger κατακτώντας τον τίτλο στο Φορλί της Ιταλίας ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν στο Νο128 του κόσμου.

Δεν είναι τυχαίος παίκτης ο νεαρός Ιταλός που έχει αξιοπρόσεκτη καριέρα και στα juniors κερδίζοντας το Αυστραλιανό Όπεν το 2019 και φτάνοντας στον τελικό του US Open την ίδια χρονιά, δείγμα ότι, πέραν του χώματος όπου διαπρέπει, μπορεί να παίξει άριστα και στη σκληρή επιφάνεια.

Η σύντομη μετάβαση του σε παίκτη της ATP Tour άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις: μοιάζει πολύ ωριμότερος σε σχέση με την ηλικία του, ενώ έχει τρομερή ενέργεια, παραμένει ψύχραιμος και δεν αφήνει το συναίσθημα να του “χαλάσει” το πλάνο του για το ματς ενώ σε καθαρά τεχνικά στοιχεία είναι εκπληκτικός.

Διαθέτει πανέμορφο backhand με το ένα χέρι, εξαιρετικό forehand, πολύ καλή πρώτη ύλη στο σερβίς ενώ είναι πολύ μαχητικός σε κάθε αγώνα που δίνει.

Ο Γιανίκ Σίνερ έχει κερδίσει, δικαιολογημένα, τον τίτλο του next big thing του ιταλικού τένις, ωστόσο, ο Μουσέτι είναι ένα “κρυφό”(;) όπλο για το πολύ ανεβασμένο τελευταία τένις στην Ιταλία από τον οποίο περιμένουμε πολλά τη σεζόν 2021 με πιο “μόνιμη” παρουσία σε τουρνουά της ATP Tour αφήνοντας σιγά-σιγά τα Challenger.

Κώστας Αϊτάκης

The post 2021: η χρονιά του Μουσέτι; – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα