Review 2019: η μαγική χρονιά της Σάκκαρη! – VIDEO

H Μαρία Σάκκαρη έβαλε πλώρη στο να θεωρείται ως η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών και μία από τις κορυφαίες στον κόσμο αυτή τη στιγμή μετά από ένα μαγικό και αξέχαστο 2019!

Άβε Μαρία!

Τι απίστευτη χρονιά μας χάρισε η Μαρία Σάκκαρη μέσα στο 2019!

Μπορεί τα περισσότερα φώτα να έχουν πέσει πάνω στις επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά που είναι εκθαμβωτικές για Έλληνα τενίστα, ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επισκιάζει τα άλματα προόδου που έχει κάνει η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια!

Με αποκορύφωμα ένα 2019 στο οποίο έφτασε στο peak

της!

Στον πρώτο της τίτλο καριέρας (Ραμπάτ), στο career high No22 τον Οκτώβριο, σε τεράστιες νίκες κόντρα σε κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο!

Πέτρα Κβίτοβα (δις), Ελίνα Σβιτολίνα, Κριστίνα Μλαντένοβιτς, Τζοάνα Κόντα και Κίκι Μπέρτενς είδαν τη Μαρία Σάκκαρη να περνά από πάνω τους με τον μοναδικό της τρόπο!

Στην καλύτερη της σωματικά κατάσταση που την έχουμε δει, ως μια από τις πιο καλογυμνασμένες τενίστριες στο τουρ, η SakkAttack έχει όλα τα προσόντα που απαιτεί το ολοένα και πιο απαιτητικό γυναικείο τουρ!

Αλλά τι τεράστια άνθηση γνώρισε και το παιχνίδι της εντός της σεζόν!

Χάρη στην καθόλα επιτυχημένη συνεργασία της με τον Τομ Χιλ, είδαμε στο κορτ μία Σάκκαρη πολύ πιο επιθετική, πολύ πιο κυριαρχική και με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της…

Μαχητική ήταν από…γεννησιμιού, άλλωστε δεν της έχει δοθεί άδικα το προσωνύμιο “η Σπαρτιάτισσα”!

Η χρονιά για τη Σάκκαρη ξεκίνησε κάπως νωχελικά μέχρι να φτάσουμε στον Μάρτιο.

“Κόλλησε” και πάλι σε Grand Slam στο τρίτο γύρο, στο Αυστραλιανό Όπεν, χάνοντας εκεί από την Άσλεϊ Μπάρτι που, όλοι γνωρίζουμε, τι απίστευτη σεζόν έκανε μετά…

Χόμπαρτ, Αγία Πετρούπολη, Ακαπούλκο και Indian Wells, όλα δεν πήγαν καλά για τη Μαρία έχοντας αποκλεισμό στον πρώτο γύρο.

Ωστόσο, μετά το ιστορικό τουρνουά του Charleston πήρε τα πάνω της!

Στο χωμάτινο αυτό τουρνουά, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά με νίκη επί της Μπέρτενς πριν αποκλειστεί από τη Βοζνιάκι έχοντας πάντως βρει ρυθμό στο παιχνίδι της!

Ρυθμός ο οποίος έφτασε στο αποκορύφωμα του στο Μαρόκο και το Ραμπάτ!

Η Σάκκαρη έκανε μια αξέχαστη εβδομάδα στο Μαρόκο κατακτώντας εκεί τον πρώτο της WTA τίτλο κερδίζοντας στην πορεία Ελίζ Μέρτενς, Άλισον Φαν Ούιτβανκ και Τζοάνα Κόντα, με μοναδικό χαμένο σετ αυτό κόντρα στη Βρετανίδα στον τελικό!

‘Ηταν η στιγμή που ονειρευόταν από μικρό παιδί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και τη χάρηκε με την ψυχή της!

Ήταν μάλιστα το έναυσμα για νέα μεγάλα αποτελέσματα!

Στο Premier Mandatory της Ρώμης, ξεκίνησε από τα προκριματικά (!) για να προκριθεί με δύο νίκες στο βασικό ταμπλό και μετά να παίξει το καλύτερο τένις της ζωής της!

Σε μια εβδομάδα που η ρακέτα της είχε πάρει “φωτιά” κέρδισε στη σειρά τις Παβλιουτσένκοβα, Κονταβέιτ, Κβίτοβα και Μλαντένοβιτς πριν ηττηθεί από την Καρολίνα Πλίσκοβα στα ημιτελικά μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης!

Εν τω μεταξύ είχε παρουσιάσει ένα εκπληκτικό επιθετικό τένις δίχως φυσικά να χάνει τη δυναμική της στο αμυντικό παιχνίδι που είναι και ο “φυσικός της χώρος”!

Ακόμα ένα Slam όμως κύλησε χωρίς το “μπαμ” για τη Μαρία που αποκλείστηκε από την Κατερίνα Σινιάκοβα στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Στο γρασίδι, η Σάκκαρη είχε κάποια καλά αποτελέσματα όπως ο προημιτελικός στο Νότιγχαμ, αλλά στο Wimbledon επανήλθαν οι αποκλεισμοί στον τρίτο γύρο κόντρα στην Ελίνα Σβιτολίνα που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Το κρεσέντο της Σάκκαρη από τη χωμάτινη περίοδο μεταφέρθηκε στα hard courts της Βόρειας Αμερικής.

Στο Σαν Χοσέ, η Σάκκαρη πέτυχε μια ανεπανάληπτη νίκη κόντρα στην Ελίνα Σβιτολίνα ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-6, 2-5 σε μία από τις ανατροπές της σεζόν στη WTA!

Τελικά, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Ζενγκ!

Μετά από μια κακή παρένθεση στο Τορόντο, έπαιξε σπουδαίο τένις στο Σινσινάτι κερδίζοντας τις Τζιόρτζι, Κβίτοβα και Σαμπαλένκα πριν ηττηθεί πολύ δύσκολα από την Μπάρτι στα προημιτελικά.

Η Μπάρτι θα την απέκλειε, πού αλλού, στον τρίτο γύρο και του Αμερικανικού Όπεν!

Κάπου εκεί, η σεζόν της Μαρίας ουσιαστικά τερματίστηκε μιας και έμεινε εκτός Ασίας λόγω τραυματισμού ενώ έπαιξε δίχως να πάρει νίκη στη Μόσχα και στο Elite Trophy.

Ήταν μια σεζόν όπου η Σάκκαρη “αναβάθμισε” το παιχνίδι της συμπληρώνοντας και άλλα στοιχεία (μεγαλύτερη επιθετικότητα) που ανταμείφθηκε με τον πρώτο της τίτλο και φίνις κοντά στο Τοπ20.

Φυσικά, αυτό μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την όρεξή της!

Να μπει στο Τοπ20, να σπάσει το φράγμα του τρίτου γύρου των Slam που είναι το ταβάνι της την τελευταία τετραετία και να προσθέσει και άλλα τρόπαια στη συλλογή της!

Η ίδια δεν μπορεί να περιμένει την έναρξη της νέας σεζόν όπως έστειλε με μήνυμά της στο Instagram ενώ έχει δουλέψει πυρετωδώς με την ομάδα της ώστε να είναι πανέτοιμη στο πρώτο της τουρνουά για το 2020 στο Μπρισμπέιν!

Μέχρι τότε, PAME Μαρία!

Κώστας Αϊτάκης

The post Review 2019: η μαγική χρονιά της Σάκκαρη! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα