Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μιλά για τα social media

Ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, μίληγε για το φλέγον ζήτημα των social media και της επιρροής που έχουν στη ζωή και την καριέρα ενός επαγγελματία αθλητή.

Τα social media είναι πια ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων από εμάς.

Ελάχιστοι άνθρωποι δεν έχουν πλέον λογαριασμό έστω σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό μας τηλέφωνο.

Τα social media,

με τα καλά τους και τα στραβά τους, έχουν μπει στη ζωή και των περισσότερων επαγγελματιών αθλητών που τα χρησιμοποιούν άλλοτε για να ανακοινώσουν κάτι, άλλοτε για να μοιραστούν μία προσωπική τους στιγμή ή κάποια σκέψη τους.

Ένας “φανατικός” χρήστης των social media είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που έχει κατηγορηθεί μάλιστα από πολλούς για υπέρμετρη χρήση τους.

Ο πατέρας του Στέφανου, Απόστολος, μίλησε αναλυτικά για τον ρόλο που θεωρεί ότι μπορεί να παίξουν τα συγκεκριμένα μέσα στη ζωή και την καριέρα ενός αθλητή.

Πάμε να δούμε την άποψή του:

“Τα Social Media έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, όλων των ανθρώπων και σίγουρα νομίζω πολύ περισσότερο των αθλητών, επειδή πολλοί αποτελούν δημόσια πρόσωπα και ως έναν βαθμό είναι αναπόφευκτη η ενασχόλησή τους με αυτά. Όταν ένας αθλητής εμπλέκεται με τα Social Media νομίζω ότι αν κάνει κάποιο σωστό χειρισμό και ακολουθήσει ένα μέτρο, τότε η ενασχόλησή του αυτή δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοσή του και στη συγκέντρωσή του, αλλά και σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει ο αθλητής ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί ό,τι θετικό μπορούν να του δώσουν τα Social Media. Για παράδειγμα μπορεί να παίρνει ερεθίσματα και πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν για τη δική του καλύτερη οργάνωση της προπόνησής του”, ήταν το σχόλιο του κ. Τσιτσιπά, ο οποίος βλέπει μόνο θετικό αντίκτυπο στην απόφαση του Στέφανου να απέχει από τα Social Media.

“Νομίζω ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο αυτή η αποχή του Στέφανου από τα Social Media για να βελτιώσει την απόδοσή του και να έχει καλύτερα αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Έπαιξε ρόλο βέβαια και η ωρίμανση του ίδιου στο κομμάτι του ότι πρέπει να εμπλακεί πιο πολύ με την οργάνωσή της προπόνησής του. Μάλιστα υπήρξε μεγαλύτερη οργάνωση από την ομάδα που ασχολείται με τα vlogs και μέσω των εκπροσώπων του, κάτι που ήταν επίσης πολύ σημαντική εξέλιξη,, καθώς έχουν αναλάβει αυτοί ένα σημαντικό μέρος του φόρτου των Social Media. Όπως είπα και πριν πάντως είναι δύσκολο να είσαι εντελώς έξω από τα Social Media, οπότε ναι, το ότι ο Στέφανος μπόρεσε να ελέγξει καλύτερα το χρόνο του, έπαιξε ρόλο στις επιδόσεις του”.

Social media αλλά με…μέτρο η προτροπή λοιπόν του πατέρα Τσιτσιπά!

Kώστας Αϊτάκης

The post Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μιλά για τα social media appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα