ΤΟΥΡΚΙΑ | Στο τελικό του Κυπέλλου Φενέρ και Γαλατά

Η Φενερμπαχτσέ έφτασε στην επικράτηση απέναντι στην Μπεσίκτας πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 66-75 και εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλατασαράι η οποία με τη σειρά της νίκησε την Μπάνβιτ στην παράταση με 68-81 (κ.α.63-63).

Η Μπεσίκτας είχε τα ηνία του ματς κατά την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά η Φενερμπαχτσέ εκμεταλλεύτηκε τα επιθετικά κενά των αντιπάλων της στην δεύτερη περίοδο και κατάφερε να

χτίσει μια διαφορά ασφαλείας. Στο δεύτερο μισό του ματς, η Μπεσίκτας προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την διαφορά. Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, o oποίος δεν ήταν παρών στον πάγκο μιας και παραμένει κλινήρης, ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη με 66-75 και θα διεκδικήσει το Κύπελλο στον τελικό της Κυριακής, εκεί όπου την Γαλατασαράι. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ντέιβιντ Αντερσεν με 15 πόντους και τον ακολούθησε ο Μπο ΜακΚάλεμπ με 12 πόντους. Ο Μάικ Μπατίστ ολοκλήρωσε το ματς με έξι πόντους και ο Ρομέιν Σάτο με οκτώ. Οι Γκάσπερ Βίντμαρ και ο Σερχάτ Τσετίν σημείωσαν από 13 πόντους ο καθένας για την Μπεσίκτας.

Το έξτρα πεντάλεπτο χρειάστηκαν η Μπάνβιτ και η Γαλατασαράι για να λύσουν τις διαφορές τους, αλλά τελικά η δεύτερη ήταν εκείνη που χαμογέλασε και πήρε τη νίκη με 68-81 και ταυτόχρονα την πρόκρισή της στο τελικό. Οι δύο ομάδες κατά την διάρκεια του ματς συμβάδιζαν στο σκορ και το τέλος της τελευταίας περιόδου τις βρήκε ισόπαλες με 63-63. Στην παράταση η Γαλατασαράι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Μπάνβιτ μιας και είχε επιμέρους σκορ 5-18 και έφτασε στη νίκη. Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο "διαστημικός" Τζαμόντ Γκόρντον με 29 πόντους, ενώ από την Μπάνβιτ ξεχώρισε ο Τσακ Ντέιβις με 21 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα