ΤΟΥΡΚΙΑ | Κυπελλούχος η Φενερμπαχτσέ

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Τουρκία κατέκτησε η Φενερμπαχτσέ, καθώς η παρέα του Μάικ Μπατίστ επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου της Γαλατασαράι με 63-57 και στέφθηκε κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Δυναμικά ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι δύο μονομάχοι του τροπαίου και έτσι Φενερμπαχτσέ και Γαλατά εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι με ένα μικρό σερί 4-0 έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (19-15). Η Φενέρ ξεκίνησε καλύτερα στην δεύτερη περίοδο και προηγήθηκε με 28-19 στο 23ο λεπτό,

αλλά μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια η Γαλατά όχι μόνο κατάφερε να ψαλιδίσει την διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά με 29-32. Το θρίλερ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό του ματς, με την Γαλατά να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, αλλά την Φενέρ να την ακολουθεί. Η Φενερμπαχτσέ ήταν εύστοχη στο τελευταίο λεπτό και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 63-57 απέναντι στην Γαλατασαράι και να κατακτήσει το Κύπελλο Τουρκίας. Αυτό είναι το τέταρτο Κύπελλο που κατακτά η Φενέρ στην ιστορία της μετά από το 1967, το 2010 και το 2011.

Πρώτος σκόρερ για την Φενερμπαχτσέ ήταν ο Ντέιβιντ Αντερσεν με 21 πόντους και τον ακολούθησε ο Ογκούζ Σαβάς με 14 πόντους. Ο Ρομέιν Σάτο δεν σημείωσε κάποιον πόντο στα 24 λεπτά που συμμετείχε, ενώ ο Μάικ Μπατίστ συνέβαλε στη νίκη της ομάδας του με τέσσερις πόντους. Πρωταγωνιστής για την Γαλατασαράι ήταν ο Μπονιφάς Ν’ Ντονγκ με 12 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα