Ψυχάρες στο νησί, το Σάββατο γιορτή

16:06 10/2/2013 - Πηγή: AEK365

Πώς να χάσει με τέτοιες ψυχάρες στο γήπεδο; Η ΑΕΚ έφυγε με μία τεράστια νίκη από την Κέρκυρα (0-1, Γκερέιρο στο 14' με πέναλτι) παίζοντας από το 63' και ως το τέλος με 10 παίκτες έπειτα από άδικη αποβολή του Κορδέρο με δεύτερη κίτρινη και πλέον βλέπει το πρωτάθλημα με... ψηλά το κεφάλι. Με τη μαγκιά των παικτών που πάλεψαν ως το φινάλε να κρατήσουν το 0-1 και κορυφαίους τους Γκερέιρο, Κωνσταντόπουλο, Κουτρουμπή, Μπουγαϊδη, Βλάχο και Φούντα η Ένωση πέτυχε την τρίτη

διαδοχική νίκη της, έμεινε για 5ο σερί αγώνα αήττητη και τώρα περιμένει το Σάββατο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για να έρθουν τα καλύτερα... Σε ένα ματς που ο λαός της ΑΕΚ μπορεί με την παρουσία του να μετατρέψει σε φιέστα γι' αυτά τα παιδιά που παλεύουν στο γήπεδο μόνο για τη φανέλα!

Για ακόμη ένα ματς η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι όπως ακριβώς έπρεπε... Με διάθεση να δείξει στον αντίπαλο ότι αυτή είναι το «αφεντικό» στον αγώνα, κυνηγώντας από την αρχή το γκολ. Όπως και στον αγώνα με τον ΟΦΗ έτσι και σήμερα το γκολ ήρθε νωρίς και πάλι από τον Ρότζερ Γκερέιρο. Ο Πολωνός στο 14' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, έπειτα από χέρι του Έντερ. Ήταν ένα γκολ που κυνήγησε από το πρώτο λεπτό η Ένωση, καθώς με το «καλημέρα» πήρε την κατοχή, άλλαζε σωστά τη μπάλα στο κέντρο με τους Γκερέιρο και Κορδέρο σε ρόλο δημιουργών και τον Βλάχο από τα δεξιά να παίρνει πολλά μέτρα στην επίθεση. Παρ' όλα αυτά η Κέρκυρα στο 7' θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ αν ο Κωνσταντόπουλος δεν αντιδρούσε εξαιρετικά στο τετ α τετ του Κυβελίδη. Γενικά ο Dimi ήταν σταθερός και ο άνθρωπος που κράτησε το 0-1 στο πρώτο ημίχρονο με τις επεμβάσεις του, καθώς η Κέρκυρα είχε εκμεταλλευτεί πλήρως την κακή ημέρα του Τσουμάγκα δημιουργώντας προβλήματα από τα αριστερά. Αυτό ήταν και το πρόβλημα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο: το γεγονός ότι η Κέρκυρα έφτανε (ειδικά μετά το 30') συχνά πυκνά στην μεγάλη περιοχή του Κωνσταντόπουλου. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν «τοίχο» από τον άξονα εκεί που δέσποζε η παρουσία του Μητρόπουλου και πήγαιναν συνεχώς από την πλευρά του Τσουμάγκα, ο οποίος δεν είχε και βοήθειες από τον Φέτση.

Από εκεί και πέρα ο Γκερέιρο έκανε και σήμερα ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και ειδικά μετά το 32' όταν και ο Κορδέρο, που ως τότε ήταν πολύ καλός, εκνευρίστηκε για την άδικη κίτρινη κάρτα (ήταν η 7η στο πρωτάθλημα), από τα πόδια του Πολωνού, περνούσε όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ. Έβαλε το πέναλτι, κρατούσε μπάλα, κυκλοφορούσε σωστά, περνούσε κάθετες μπροστά . Μπαλιές όμως που δεν εκμεταλλεύτηκε διόλου ο Φουρτάδο κυρίως, ενώ ο Φούντας έτρεξε πάρα πολύ δείχνοντας μεγάλη διάθεση, αλλά όχι και τόσο ουσία. Ο Λίνεν επέλεξε τελικά τον Αφρικανό (και όχι τον Τσίτα) στην επίθεση, επιλογή που όμως δεν φάνηκε να τον δικαιώνει. Στο 15' ο Φουρτάδο θα μπορούσε να κάνει το 0-2, όμως το σουτ που επιχείρησε σχεδόν ανενόχλητος έβγαλε ο Αναστασόπουλος. Γενικά δεν πίεσε ο φορ της ΑΕΚ μπροστά όσο ο Φούντας, δεν έδειχνε διάθεση, κρυβόταν και δεν έπαιρνε σωστή θέση να υποδεχθεί τη μπάλα... Λίγα πράγματα από τον Φουρτάδο. Η ουσία πάντως ήταν πως η ΑΕΚ με κάποια προβλήματα στην άμυνά της να μη τις στοιχίζουν και με τον Γκερέιρο εν αρχή και τους Κορδέρο, Μητρόπουλο, Βλάχο και Κουτρουμπή σε καλή μέρα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Στην επανάληψη είδαμε ένα άλλο ματς... Και γι' αυτό το λόγο φρόντισε ο Θάνος. Ναι μεν η ΑΕΚ δεν μπήκε το ίδιο αποφασιστικά στο παιχνίδι, ναι μεν θα μπορούσε να κάνει το 0-2 στη φάση του 53' όταν ο Φούντας έβγαλε τετ α τετ τον Φέτση, όμως ο τελευταίος έχασε τον έλεγχο της μπάλας και την ευκαιρία να απειλήσει, αλλά ο διαιτητής στο 63' έδωσε το δικαίωμα στην Κέρκυρα να πιστέψει στην ισοφάριση. Πώς; Αποβάλλοντας ετσιθελικά τον Κορδέρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Για ένα απλό φάουλ στην άμυνα της... Κέρκυρας ο Θάνος έδειξε κίτρινη στον Ισπανό και κατ' επέκταση κόκκινη, αφήνοντας για το υπόλοιπο του αγώνα την ΑΕΚ με 10 παίκτες. Μία απόφαση που... μπέρδεψε εντελώς τον Λίνεν και τους συνεργάτες του. Αφού πρώτα ο Γερμανός έδωσε εντολή το σύστημα να γυρίσει σε 4-4-1 με τον Φούντα δεξί χαφ, πέρασε στο 73' τον Τσίτα στο γήπεδο αντί του Φουρτάδο. Λογικό να βγει ο Αφρικανός από το ματς που δεν έκανε τίποτα. Παράλογο όμως να παίξει ο Τσίτας δεξί χαφ (με τον Φούντα να πηγαίνει ξανά στην επίθεση), όταν δεν είναι αυτή η θέση του! Οι παίκτες πάντως έδειξαν να κρατούν χαρακτήρα στο γήπεδο. Με πάθος και αυτοσυγκέντρωση, τους Φούντα και Φέτση να ανεβάζουν την απόδοσή τους, τους Κουτρουμπή και Μπουγαϊδη σταθερούς η ομάδα έδειχνε να κρατά το υπέρ της σκορ. Από το 87' ο Λίνεν σωστά έριξε στη μάχη τον Τσούπρο αντί του Φούντα για να δώσει το βάρος στην άμυνα στα τελευταία λεπτά, με τον Τσίτα να περνά μπροστά και τον Κατίδη (είχε μπει στο 84' αντί του κουρασμένου Γκερέιρο) σε πιο ελεύθερο ρόλο. Όλοι όμως το μυαλό το είχαν στην άμυνά... Η Κέρκυρα πίεζε, όμως η εξαιρετική στάση των παικτών στο γήπεδο κράτησε ως το τέλος το 0-1, παίρνοντας ένα τεράστιο εκτός έδρας τρίποντο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Ηλιάδης (60' Τσοκάνης), Λεόν, Μοντέιρο, Κρητικός (73' Στάμου), Τσουμάνης (24' Γκέσιος), Γιάντσης, Ζουμπουλάκης, Κυβελίδης

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Τσουμάγκας, Κουτρουμπής, Μπουγαϊδης, Μητρόπουλος, Φέτσης, Κορδέρο, Γκερέιρο (84' Κατίδης), Φούντας (88' Τσούπρος), Φουρτάδο (73' Τσίτας)

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

18.19 Για ζέσταμα έχει σηκωθεί και ο Αραμπατζής, καθώς ο Κωνσταντόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Όλα αυτά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

18.00 Παυλής και Κατίδης σηκώνονται για ζέσταμα, ενώ ο Φούντας έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού

17.35 Πάρτι κάνουν οι οπαδοί της ΑΕΚ στις εξέδρες, οι μοναδικοί που ακούγονται συνεχώς στο γήπεδο...

17.12 Φορώντας μπλουκάζια κατά του παιδικού Καρκίνου μπαίνουν στο γήπεδο οι δύο ομάδες...

17.09 Σε κακή κατάσταση δείχνει ο αγωνιστικός χώρος. Η χθεσινή κακοκαιρία τον έχει επηρεάσει αρκετά

17.06 Oι οπαδοί της ΑΕΚ που κατάφεραν και πήραν τα 150 εισιτήρια που η Κέρκυρα διέθεσε για τους Ενωσίτες, φτάνουν στο γήπεδο οργανωμένα και παίρνουν θέση στις εξέδρες. Και σε άλλες θύρες πάντως υπάρχουν διασκορπισμένοι οπαδοί του Δικεφάλου

16.51 Οι συνθέσεις και οι αποστολές των δύο ομάδων στο LIVE του aek365

16.45 Οι εξέδρες σιγά σιγά γεμίζουν. Πάνω από 1.300 άτομα έχουν ήδη πάρει θέση και η προσέλευση συνεχίζεται

16.39 Η ΑΕΚ κάνει την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο, με τον κόσμο της να χειροκρωτεί την ομάδα

16.30 Ακολουθεί η ομάδα της Κέρκυρας

16.29 O Kωνσταντόπουλος βγαίνει για προθέρμανση

16.22 Λιγοστός κόσμος αυτή την ώρα στις εξέδρες του γηπέδου, ωστόσο η προσέλευση είναι καλή

16.05 Καλές οι καιρικές συνθήκες στο νησί...

16.04 Δεν έχουν φτάσει ακόμη στο γήπεδο οι οπαδοί της ΑΕΚ.

16.03 Τον Δημήτρη Ανάκογλου άφησε εκτός αποστολής ο Λίνεν προκειμένου να συμπληρώσει 18άδα.

15.57 Η αποστολή της ΑΕΚ έχει φτάσει στο γήπεδο. Την ομάδα υποδέχθηκαν από απόσταση ελάχιστοι οπαδοί της Κέρκυρας αποδοκιμάζοντας τους παίκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα