ΣΥΡΙΔΗΣ | Η διαχείριση των ηγετών είναι η διαφορά των “αιώνιων” σήμερα

Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν έχει χάσει κανέναν επίσημο αγώνα του μέχρι τώρα. Δύο νίκες στο διηπειρωτικό, μία νίκη στο κύπελλο, πέντε στο πρωτάθλημα, πέντε στην Ευρωλίγκα και όλα αυτά με τον Βασίλη Σπανούλη να προσπαθεί να συνέλθει από τον τραυματισμό του στην Εθνική και την καταπόνηση του καλοκαιριού και να μπει σε καλό αγωνιστικό ρυθμό.

Αυτή είναι η διαφορά των δύο “αιώνιων” την δεδομένη

στιγμή. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα φέτος που δεν ζει και πεθαίνει με το τι θα κάνει ο αρχηγός και ηγέτης του. Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει μάθει να κερδίζει, έχει μάθει να μην χάνει, έχει μάθει να φτιάχνει πρωταγωνιστές. Δεν εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τον Σπανούλη και αυτό είναι το κέρδος του και φυσικά μεγάλη ευθύνη σε αυτό έχει ο ίδιος ο Σπανούλης με την σωστή νοοτροπία και αγωνιστική συμπεριφορά του.

Αυτός είναι ο “οδηγός” και ακολουθούν οι υπόλοιποι στα χνάρια του. Σλούκας, Μάντζαρης, Πρίντεζης, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ, Περπέρογλου. Ο καθένας από αυτούς μπορούν να “σκοτώσουν” τον αντίπαλο. Πλέον, όταν η μπάλα “καίει” δεν υπάρχουν μόνο δύο χέρια που θέλουν να την πιάσουν. Αυτό κάνει τόσο ψύχραιμο τον Μπαρτζώκα στον πάγκο, όπως ήταν κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα όταν ο Εγιένγκα σκόραρε στα 2,3’’ για το προσπέρασμα… Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός “ζει και πεθαίνει” με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Παίζει καλά ο αρχηγός του; Δύσκολα θα χάσει. Δεν παίζει καλά; Δύσκολα θα κερδίσει. Δεν είναι μόνο τα 16/55 τρίποντα που έχουν φέρει δύο σερί ήττες για τον Παναθηναϊκό, είναι κυρίως το γεγονός ότι παρότι φέτος προστέθηκαν παίκτες και άνοιξε περισσότερο το rotation σε σχέση με πέρσι, αυτό - προς το παρόν - μπερδεύει παρά βοηθάει και φυσικά τη λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δώσει μόνο ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Αυτά συμβαίνουν σήμερα, αλλά ουδείς μπορεί να πει ότι θα παραμείνουν έτσι. Πίστευε κανείς πέρσι τον Νοέμβριο ότι ο Ολυμπιακός θα έκανε το ριπίτ στην Ευρωλίγκα και ότι ο Παναθηναϊκός θα έκανε το νταμπλ στην Ελλάδα;

Keywords
Τυχαία Θέματα