ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Βασιλόπουλος: "Κάναμε κατάθεση ψυχής"

Η ΑΕΚ πήρε την εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Αμύντα για την 29η και προτελευταία αγωνιστική της Α2 και της απομένει "ένας τελικός" για να κατακτήσει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, όπως δήλωσε στο superbasket.gr ο Φώτης Βασιλόπουλος.

Ο αρχηγός της Ένωσης εξήγησε το πώς η ομάδα του πήρε το διπλό κόντρα στον Αμύντα ενώ χαρακτήρισετελικό το ματς (19/05) με την Κηφισιά, μιας και σε περίπτωση που η ΑΕΚ νικήσει,

θα κόψει τρίτη το νήμα του πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των Ικάρων.

Ποιο ήταν το κλειδί της νίκης κόντρα στον Αμύντα;

"Για εμάς ήταν μία πολύ προβληματική εβδομάδα. Ξεκινήσαμε με δύο τραυματισμούς του Αντώνη Μάντζαρη και του Βαγγέλη Σκλάβου με συνέπεια να είμαστε λίγοι στις προπονήσεις και να μην μπορούμε να δουλέψουμε. Αυτό ήταν πολύ μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Ίσως είχαμε καιρό να παίξουμε τόσο σοβαρό παιχνίδι και πιστεύω οτι κάναμε κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο".

Το ματς όμως κρίθηκε στο τελευταίο σουτ...

"Τα παιδιά του Αμύντα παρόλο που βρεθήκαν πίσω στο σκορ με δέκα πόντους κατάφεραν και γύρισαν το παιχνίδι. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτήν την ομάδα γιατί την αδικεί η βαθμολογική της θέση γιατί έχει χάσει πολλά παιχνίδια στον πόντο και στην παράταση. Αυτό δείχνει πόσο πολύ μεγαλώνει η δικιά μας νίκη σήμερα με όλα αυτά τα προβλήματα που είχαμε. Από εκεί και πέρα απομένει άλλο ένα παιχνίδι για να σφραγίσουμε το εισιτήριο της τρίτης θέσης που ίσως μας οδηγήσει στην Α1. Εμείς θα κάνουμε ό,τι κάναμε όλο αυτόν τον καιρό που ήμασταν μαζί, αυτή η ομάδα μαζεύτηκε δύο μέρες πριν το πρωτάθλημα αποτελείται απο τους πιο αξιόλογους συμπαίκτες μέχρι τώρα στην καριέρα μου και έχω αλλάξει και πολλές ομάδες. Έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλη πίεση, έλλειψη προετοιμασίας και ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι το φετινό. Με την στήριξη του κόσμου που και στο ματς με τον Αμύντα ήταν κοντά μας, καταφέραμε κι είμαστε στη θέση που είμαστε. Μένει άλλος ένας τελικός για να σφραγίσουμε όλους τους κόπους αυτής της χρονιάς".

Ποια στοιχεία οδήγησαν τον Αμύντα στο να πλησιάσει στο σκορ και να πάρει προβάδισμα;

"Μας επηρρέασε πάρα πολύ η διακοπή στο τρίτο δεκάλεπτο. Η φθορά που είχαμε στους ψηλούς συν το άναρχο παιχνίδι του Αμύντα το οποίο αντιμετωπίσαμε πολύ καλά για τριάντα λεπτά ήταν ένα πρόβλημα. Ο Αμύντας κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Όταν είσαι μπροστά με περίπου δέκα πόντους στην περισσότερη διάρκεια του παιχνιδιού και νικάς με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, σίγουρα δείχνεις τεράστια αυτοπεποίθηση και καταλαβαίνεις πόσο προετοιμασμένος είσαι αυτή τη εβδομάδα. Το αποτέλεσμα μετράει και είμαστε και τυχεροί που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι".

Ποιο ήταν το πλάνο της τελευταίας επίθεσης;

"Το πλάνο της τελευταίας επίθεσης ήταν να μπει η μπάλα μέσα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα ντράιβ, αλλά δεχθήκαμε μία τάπα. Στην επαναφορά πήρα εγώ τη μπάλα, πέσανε δύο παίκτες πάνω μου και έδωσα την μπάλα στον Αντώνη (σ.σ Μάντζαρη) κι έβαλε το σο
Keywords
Τυχαία Θέματα