Final Four | "Aισθήματα μεγάλης περηφάνιας, ενθουσιασμού και χαράς"

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επισκέφτηκαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες του επισκέφτηκαν τον Παναγιότατο όπως είχαν κάνεις και στις 3 Οκτωβρίου στην αρχή της σεζόν, αλλά αυτή τη φορά είχαν μαζί τους και το βαρύτιμο τρόπαιο που αντιστοιχεί στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος υποδέχθηκαν

τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τους παίκτες του στην είσοδο του Πατριαρχείου και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του θρόνου όπου τους υποδέχθηκε ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος δήλωσε:

"Εκφράζω τη μεγάλη και ειλικρινή χαρά μου, τη χαρά της μητρός εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου γι’ αυτό το μεγάλο σας επίτευγμα, το να γίνει ο Ολυμπιακός, η Ελλάδα πρωταθλητής Ευρώπης. Αγωνιστήκατε σκληρά μέχρι τελευταία στιγμή, μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα όπως πληροφορήθηκα. Αυτό μας δίνει ένα σπουδαίο μάθημα για τον αγώνα της ζωής, όχι για το μπάσκετ μόνο. Πρέπει να αγωνιζόμαστε με θέληση, σθεναρός μέχρι την τελευταία στιγμή ενός αγώνας, μια προσπάθειας. Δεν πρέπει να καταθέτουμε τα όπλα ενώπιον οποιασδήποτε δυσκολίας. Αυτό είναι ένα δίδαγμα που το χρειάζεται γενικός σήμερα η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση και τις δυσκολίες που ζούμε όλοι αυτό το διάστημα και μετά τις εκλογές της 5ης Μαΐου, χρειάζεται προσπάθεια, καλή θέληση, αγωνιστικό φρόνημα, μέχρις ότου πετύχει ο καθείς το ποθούμενο. Ο Ολυμπιακός είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων, μας κάνατε να αισθανόμαστε υπερήφανοι ενώπιον της παγκοσμίου αθλητικής γνώμης ως προς τον αθλητισμό. Είναι μια επιτυχία του Ολυμπιακού, μια επιτυχία της Ελλάδος, μια επιτυχία του αθλητικού ιδεώδης. Σας συγχαίρουμε εκ βάθος καρδίας και ευχόμαστε εις το μέλλον και ο Ολυμπιακός, η Ελλάδα γενικότερα στον παγκόσμιο στίβο να έχετε πάντοτε τέτοιες χαρές, επιτυχίες, επιτεύγματα που θα δίνουν χάρος και χαμόγελο στον ελληνικό λαό, ιδιαιτέρως τώρα που χρειάζεται το χαμόγελο.

Καμιά φορά βέβαια όταν αγωνίζεται κανείς, το λέγω πάντοτε όταν υποδέχομαι αθλητές, μπορεί και να χάσει. Δεν πρέπει να απελπίζεται, να απογοητεύεται αλλά να ελπίζει ότι την επόμενη φορά θα κερδίσει. Προχθές οι οπαδοί της Γαλατασαράι εδώ πανηγύρισαν το πρωτάθλημα Τουρκίας, τώρα εσείς, εμείς όλοι πανηγυρίζουμε το θρίαμβο του Ολυμπιακού και σας προπέμπουμε με αισθήματα μεγάλης περηφάνιας, ενθουσιασμού, χαράς και με πολλές συμπαθητικές και πατριαρχικές ευχές γι’ αυτά τα οποία έχετε ως οράματα στη ζωή σας γιατί είστε νέοι άνθρωποι και αγαπάτε το να αγωνίζεστε. Είστε νέοι άνθρωποι και έχετε όνειρα και οράματα. Γι’ αυτά όλα θα σας βοηθήσει ο Άγιος Θεός να τα πραγματοποιήσετε. Χαιρόμαστε όλοι που ο Ολυμπιακός απέσπασε αυτό το θρίαμβο, αυτή τη νίκη υπό την προεδρία, την ηγεσία της οικογένειας Αγγελοπούλου, η οποία όπως έλεγα και χθες σ’ αυτό εδώ το χώρο, συνέδεσε το όνομά της δια παντός με τη ζωή και την ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς είναι αυτή η οικογένει

Keywords
Τυχαία Θέματα