ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | «Το Τουρνουά "Δημήτρης Ραχωβίτσας" να γίνει θεσμός!»

Το 1ο Τουρνουά "Δημήτρης Ραχωβίτσας" βρίσκεται... προ των πυλών, αφού την προσεχή Παρασκευή 27/9 το κλειστό της Κοκκινιάς (σ.σ. έδρα της Νίκης Αμαρουσίου) θα ανοίξει τις πύλες του φιλοξενώντας τον ΑΣΕ Δούκα, τον Πανερυθραϊκό, το Μαρούσι, την Νίκη Αμαρουσίου, αλλά και τους φίλους του αθλήματος που θα δώσουν το παρών τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος και ενισχύοντας το Σικιαρίδειο Ιδρυμα...

Το superbasket.gr

επικοινώνησε με τους προπονητές των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετέχουν στο Τουρνουά και τις οποίες είχε υπηρετήσει ο Δημήτρης Ραχωβίτσας από διάφορα πόστα, με τους Γιάννη Γιαννόπουλο, Δημήτρη Χουχουλή, Βαγγέλη Μάγειρα και Μιχάλη Ραχωβίτσα (σ.σ. γιος του εκλιπόντος) να τονίζουν ότι το "Δημήτρης Ραχωβίτσας" είναι ένα σπουδαίο εγχείρημα από κάθε άποψη και ότι θα πρέπει να γίνει θεσμός!

Γιάννης Γιαννόπουλος (προπονητής ΑΣΕ Δούκα): "Επικροτώ θερμά την πρωτοβουλία για το εν λόγω Τουρνουά. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό εγχείρημα και θα έλεγα ότι πρέπει να γίνει θεσμός. Πέραν του ότι τιμάει τη μνήμη του αγαπημένου σε όλους Δημήτρη Ραχωβίτσα, παράλληλα προάγει τη φιλία των τεσσάρων ομάδων της... γειτονιάς μας. Ο Δημήτρης Ραχωβίτσας ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος ο οποίος αγαπούσε υπερβολικά το μπάσκετ και πρόσφερε μεγάλο και σημαντικό έργο στις ομάδες που εργάστηκε. Δυστυχώς έφυγε πρόωρα απ' τη ζωή... Ευελπιστούμε να υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση απ' τον κόσμο -και θεωρώ ότι θα υπάρξει- και το κλειστό της Κοκκινιάς να γεμίσει, ούτως ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ενίσχυσης του Σικιαριδείου Ιδρύματος. Εύχομαι να πραγματοποιηθούν όμορφα παιχνίδια, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια!".

Δημήτρης Χουχουλής (προπονητής Πανερυθραϊκού): "Η διοργάνωση του Τουρνουά θα αποτελέσει μία πολύ καλή αγωνιστική "πρόβα" για τις τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουν, διότι πρόκειται για ιδιαίτερα ποιοτικές ομάδες, οπότε μπορούν να βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Ωστόσο, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει, καθώς ο λόγος για τον οποίο διεξάγεται αυτό το τουρνουά έχει μεγαλύτερη αξία και σημασία... Ο Δημήτρης Ραχωβίτσας μέσα απ' το μπάσκετ κατάφερε να φέρει πάρα πολλά παιδιά στα γήπεδα, να "ενώσει" ηλικίες, ενώ το ίδο κατορθώνει ακόμη και τώρα που έχει φύγει απ' τη ζωή... Να φέρει δηλαδή τον κόσμο στο γήπεδο και το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι συμμετέχουν τέσσερις ομάδες τις οποίες υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο. Ηταν ένας άνθρωπος που μετά τη γυναίκα του και τα παιδιά του έβαζε το μπάσκετ, ήταν τρόπος ζωής γι' αυτόν το μπάσκετ. Η σκέψη του -μετά την οικογένειά του- ήταν διαρκώς στο μπάσκετ. Είχε προσφέρει πάρα πολλά στο χώρο, ενώ αντίθετα πήρε λιγότερα απ' όσα άξιζε και δεν αναφέρομαι σε υλικά... Παρ' όλα αυτά, οι γνώστες του αθλήματος και οι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει το μπάσκετ τον είχαν -και συνεχίζουν φυσικά να τον έχουν- πολύ ψηλά στην εκτίμησή τους για όλα αυτά που πρόσφερε. Είμαι σε ιδιαίτερη φόρτιση για ετούτο το τουρνουά, αφού ο Δημήτρης Ραχωβίτσας ήταν ο άνθρωπος που όταν ήμουν 16 χρονών με "μάζεψε" από κάποιες αλάνες του Αμαρουσίου, με έβαλε στον αθλητισμό και το μπάσκετ και με έκανε να το αγαπήσω και να το υπηρετήσω όλα αυτά τα χρόνια, τα περισσότερα εξ αυτών μαζί του. Ζήσαμε πολύ καλές αλλά και άσχημες στιγμές τις οποίες έχει εξάλλου ο αθλητισμός. Στις μεγάλες επιτυχίες με... προσγείωνε στο έδαφος κάνοντάς με να σκέφτομαι διαφορετικά και με ταπεινότητα, ενώ στις δύσκολες αποτέλεσε στήριγμα για μένα και μου έδινε ώθηση για να μην το βάλω κάτω και να συνεχίσω. Θα τον θυμάμαι και θα τον αγαπώ για πάντα. Είμαι σίγουρος ότι από εκεί που είναι μας βλέπει και είναι πάντοτε δίπλα μας...".

Βαγγέλης Μάγειρας (προπονητής Αμαρουσίου): Θεωρώ ότι η διεξαξωγή του 1ου Τουρνουά "Δημήτρης Ραχωβίτσας" είναι μία πολύ καλή κίνηση, διότι θα συμμετάσχουν τέσσερις γειτονικές ομάδες των βορείων προαστίων. Μάλιστα, οι τρεις θα είναι απ' την Β' Εθνική και η μία απ' την Γ' Εθνική, γεγονός που αν μη τι άλλο δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον κόσμο. Είναι το πρώτο τουρνουά στην περιοχή, στο οποίο οι ομάδες που θα συμμετέχουν αγωνίζονται σε Εθνικό επίπεδο, πράγμα που αναμφίβολα το κάνει πιο ελκυστικό, πιο ενδιαφέρον και ευελπιστώ να αποτελέσει θεσμό! Οι ομάδες των βορείων προαστίων έχουν ανάγκη τέτοιες πρωτοβουλίες και κινήσεις. Συν τοις άλλοις, το Τουρνουά αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο και ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ, λόγω του γεγονότος ότι στην ενδιάμεση ημέρα (σ.σ. Σάββατο 28/9, 16:00-19:00) θα συμμετάσχουν παιδιά των τμημάτων υποδομής των ομάδων, ένας παραπάνω λόγος δηλαδή για να υπάρξει συνέχεια και να γίνει θεσμός. Επιπλέον, αποτελεί για τις τέσσερις ομάδες μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους (αν και πιστεύω ότι καμία απ' τις τέσσερις δεν είναι ακόμα έτοιμη, άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο αυτή την εποχή) και να εντοπίσουν οι προπονητές αυτά που πρέπει να διορθώσουν, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Το Τουρνουά διεξάγεται στη μνήμη ενός μπασκετανθρώπου, του αείμνηστου Δημήτρη Ραχωβίτσα, που δεν είχα την τύχη να συνεργαστώ και να γνωρίσω προσωπικά, ωστόσο θεωρώ πολύ σημαντικό εμείς οι μπασκετικοί μέσω παρόμοιων εκδηλώσεων, τουρνουά, κλπ, να τιμάμε τη μνήμη ανθρώπων που αφιλοκερδώς βοήθησαν και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος. Καλή επιτυχία και υγεία σε όλες τις ομάδες και τους παίκτες που θα δώσουν το παρών στο 1ο Τουρνουά "Δημήτρης Ραχωβίτσας"! ".

Μιχάλης Ραχωβίτσας (προπονητής Νίκης Αμαρουσίου): "Θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Δήμο Αμαρουσίου και τον δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη καθώς και τα σωματεία που τιμούν τη μνήμη του πατέρα μου με την παρουσία τους σε αυτό το Τουρνουά. Για εμένα δεν θα ήταν το ίδιο αν ήταν άλλες οι ομάδες. Ελπίζω να γίνει θεσμός γιατί ένα τέτοιο Τουρνουά είναι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου. Πέραν του αγωνιστικού κομματιού, εμείς που ασχολούμαστε με το κομμάτι του αθλητισμού πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες και στην κοινωνική προσφορά. Οπότε πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια για να βοηθήσουμε το Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Είναι ευλογία για εμάς, παίζοντας απλά μπάσκετ να προσελκύουμε κόσμο και να συγκεντρώνουμε ποσά για ιδρύματα. Ο πατέρας μου θα είναι σίγουρα ευχαριστημένος βλέποντας παλιούς φίλους να συνεχίζουν την προσπάθεια του...".

Keywords
Τυχαία Θέματα