ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Σαμοθράκης: "Το μεγάλο κέρδος του Φιλαθλητικού"

Το παιχνίδι του Φιλαθλητικού με την Κηφισιά αποτέλεσε μία διαφήμιση για το μπάσκετ και πρωταγωνιστής της δεν ήταν άλλος από τον Μπάμπη Σαμοθράκη (20π., 3ριμπ., 6ασ.), ο οποίος οδήγησε την ομάδα του Ζωγράφου στη νίκη με 83-79.

Ο άσος των πρωτοπόρων της Α2 μίλησε στο superbasket.gr για τη σπουδαία επικράτηση της ομάδας αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος...

Ποιo πιστεύεις πως ήταν το κλειδί της νίκης;

"Το πάθος που δείξαμε σε όλο το παιχνίδι. Μπορεί να θεωρείται δεδομένο

ότι σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια οι ομάδες θα δείξουν πάθος, αλλά δεν είναι έτσι πάντα. Το ότι δείξαμε σε όλο το σαραντάλεπτο το απαιτούμενο πάθος, ήταν το πιο σημαντικό. Καταφέραμε να πετύχουμε αρκετά πράγματα μέσα από την τακτική και στο τέλος ήμασταν εύστοχοι στα σουτ. Είναι σημαντικό να μπαίνουν κρίσιμα καλάθια στο τέλος και σε συνδυασμό με κάποιες πολύ καλές άμυνες, καταφέραμε να κερδίσουμε".

Παρά το +10 στο 30' (64-54), η Κηφισιά μπήκε δυναμικά στο τέταρτο δεκάλεπτο...

"Η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα και οι ανατροπές αυτές είναι πάντα πολύ πιθανές. Κάπου χαλαρώσαμε, κάναμε κάποια λάθη, μπλοκάραμε και το εκμεταλλεύτηκαν. Η Κηφισιά είναι πολύ καλή και έμπειρη ομάδα κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το ότι δείξαμε στο τέλος χαρακτήρα είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε νεανική ομάδα και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για εμάς".

Ευστόχησες τρίποντο 36'' πριν από το τέλος κι έδωσες "αέρα" τριών πόντων (80-77) στην ομάδα σου. Πιστεύεις πως αυτό το σουτ ήταν κομβικό, ωστε να έρθει η νίκη;

"Είχαν μείνει λίγα δευτερόλεπτα. Ηταν συγκλονιστικό το παιχνίδι στο τέλος. Αυτό το καλάθι ήταν και το κρισιμότερο".

Η νίκη επί της Κηφισιάς είναι νίκη ανόδου;

"Είναι μία νίκη που μας δίνει πλεονέκτημα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη νίκη και να μην την πετάξουμε με μία ήττα στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τους Ικαρους Σερρών".

Το παιχνίδι αυτό σήμανε και την λήξη του α' γύρου του πρωταθλήματος της Α2. Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει μέχρι τώρα και ποιές θεωρείς αδύναμες;

"Το πρωτάθλημα έχει διαχωριστεί σε δύο ταχύτητες. Υπάρχουν 6-7 ομάδες που διεκδικούν την παραμονή και μετά κάποιες ομάδες που διεκδικούν την άνοδο όπως τα Τρίκαλα, το Λαύριο, οι Σέρρες, ο Κόροιβος, εμείς και η Κηφισιά. Τώρα τελευταία ωστόσο, αρχίζει και ανεβαίνει και το Παγκράτι. Η υπόθεση άνοδος είναι ακόμα ανοιχτή, αλλά έχουμε μεγάλο προβάδισμα".

Το απόλυτο της έδρας φέρνει και την άνοδο;

"Σίγουρα πρέπει να έχεις το απόλυτο στην έδρα σου, αλλά για μένα οι εκτός έδρας νίκες φέρνουν την άνοδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα