ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ | "Το μπάσκετ δεν είναι πόλεμος"

Ο Τέρελ Στόγκλιν με το τρίποντο που σημείωσε 16'' πριν από τέλος της αναμέτρησης με το Περιστέρι χάρισε τη νίκη στον Ηλυσιακό. Νωρίτερα, όμως, οι "κιτρινόμαυροι" είχαν σημειώσει ένα καθοριστικό τρίποντο κατά του ρατσισμού.


Στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της Α1 και στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ηλυσιακού με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν περίπου 100 παιδιά από όλον τον κόσμο και στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα κατά

του ρατσιμού. Ο Νίκος Συρίγος, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Ηλυσιακού, μίλησε στο superbasket.gr για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της ομάδας των Ιλισίων.

Πώς πήρατε την απόφαση να κάνετε την συγκεκριμένη εκδήλωση την ίδια μέρα ενός κρίσιμου παιχνιδιού για τον Ηλυσιακό;

"Η αφορμή δεν δόθηκε από το παιχνίδι αλλά από την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και τα κρούσματα ρατσισμού που έχουμε. Δεν δικαιολογούνται όλα από την κρίση που διανύουμε. Εμείς εδώ επιλέξαμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα , γιατί το ματς με το Περιστέρι δεν ήταν χωρίς αγωνιστικό ενδιαφέρον για τον Ηλυσιακό. Ηταν ένα ντέρμπι και θέλαμε στο εγχείρημα να είναι οπαδοί του Ηλυσιακού και του Περιστερίου και παιδιά από πόλεις που πέφτουν βόμβες για να δείξουν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ότι το μπάσκετ δεν είναι πόλεμος και ότι ο πόλεμος είναι κάτι άλλο".

Για ακόμα μία φορά ο Ηλυσιακός έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο...

"Η απόφαση του προέδρου (σ.σ. Παντελής Γιαμπιεράκης) από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, ήταν ο Ηλυσιακός να γίνει κάτι παραπάνω απο μία ομάδα. Εμείς προσπαθούμε διαρκώς σε αυτήν την κατεύθυνση και αυτή είναι μία κίνηση από τις πολλές που θα κάνουμε".

Πόσο σημαντικό είναι για τον Ηλυσιακό και τον αθλητισμό γενικότερο να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις όπως αυτή;

"Μία τέτοια εκδήλωση είναι σημαντικότερη απο ένα παιχνίδι μπάσκετ και πρέπει να γίνουν παρόμοιες εκδηλώσεις και απο άλλες ομάδες. Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται από όλες τις ομάδες κάθε εβδομάδα. Οχι κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά όσο συχνότερα είναι δυνατόν.

Ποιος ήταν ο εμπνευστής αυτής της ιδέας-εκδήλωσης;

"Ο εμπνευστής είναι όλος ο Ηλυσιακός".

Να περιμένουμε και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις απο τον Ηλυσιακό στο μέλλον;

"Φυσικά, συνέχεια και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία".

Keywords
Τυχαία Θέματα