ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Παπανικολάου: «Δεν είμαι αντικειμενικός με τον Ολυμπιακό» (νid-pics)

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ένα από τα πρόσωπα της 3ης αγωνιστικής του Τop 16 της Ευρωλίγκα, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με την τέως ομάδα του, τον Ολυμπιακό και το Superbasket.gr ήταν στο ΣΕΦ για να καταγράψει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

«Δεν ήθελα να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό,

αλλά έτσι είναι η ζωή. Ήταν λίγο δύσκολα για εμένα, αλλά προσπάθησα όσο μπορώ να είμαι επαγγελματίας και να βοηθήσω την ομάδα μου. Άσχετα αν δεν τα κατάφερα στο μεγαλύτερο βαθμό. Σημασία έχει που πήραμε τη νίκη», δήλωσε στο Superbasket.gr ο 24χρονος διεθνής φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην βράβευση που του επιφύλασσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός αλλά και την αποθέωση που γνώρισε από τους φίλους των Πρωταθλητών Ευρώπης:

«Όλα όσα έγιναν, αποτελούν μία επιβεβαίωση για εμένα, αφού δείχνουν πως όντως βοήθησα την ομάδα. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτήν την υποδοχή. Εύχομαι στον σύλλογο κάθε επιτυχία και όλοι στον Ολυμπιακό να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα, όπως κάνουν και τώρα».

Ο Κώστας Παπανικολάου γνωρίζει καλά τα κατατόπια στο ΣΕΦ, καθώς πέρασε τέσσερα χρόνια αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Ολυμπιακού, αλλά δεν ήταν αναγκαίο να προετοιμάσει τους συμπαίκτες του για όσα θα συναντούσαν στον Πειραιά: «Δεν χρειάστηκε να τους πω κάτι. Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Ολυμπιακός και την έδρα του. Αν ενημερώθηκα σωστά και ο προπονητής μας (σ.σ. Τσάβι Πασκουάλ) δήλωσε πως η έδρα του Ολυμπιακού είναι μία από τις δυσκολότερες, αν όχι η δυσκολότερη, στην Ευρώπη».

Ο «Παπ» παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει… φάει με το «κουτάλι» τα παιχνίδια μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενώ πλέον ζει τα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ. Ποια προτιμάει, όμως, ο ίδιος; «Δεν μπορώ να απαντήσω αντικειμενικά. Είμαι Ελληνας, έχω αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός», απάντησε ο διεθνής άσος, ενώ στη συνέχεια παρατήρησε πως «υπάρχουν πάντως πάρα πολλές διαφορές ανάμεσα στα ντέρμπι στην Ελλάδα κα στην Ισπανία. Η κουλτούρα των λαών είναι διαφορετική, αλλά και τα δύο έχουν ένταση και δύναμη».

Τέλος, ο Κώστας Παπανικολάου έκανε ένα μίνι απολογισμό για την παρουσία της Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα τονίζοντας πως «κάθε σεζόν είναι μεγάλη. Υπήρχαν πολλές αλλαγές στην ομάδα σε σχέση με την περσινή σεζόν και ήταν αναμενόμενο να μην είναι σε πολύ καλό επίπεδο στην αρχή. Πιστεύω πως έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τα πατήματά μας σε κάποιο βαθμό. Πιστεύω πως μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα