ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ανοδική πορεία στις υποδομές μπάσκετ της Παναχαϊκής

«Και ξανά-ξανά θα γίνεις Βασίλισσα...». Ασφαλώς όλοι θα έχετε ακούσει το περίφημο τραγουδάκι των φίλων της ΑΕΚ, με το οποίο αναπολούν μεγάλες στιγμές του παρελθόντος, προσδοκώντας παράλληλα την αναβίωσή τους στο παρόν και στο μέλλον. Τους παραπάνω στίχους θα μπορούσαν κάλλιστα να τους τραγουδούν και οι φίλοι της μπασκετικής Παναχαϊκής, οι οποίοι έχουν αναπτύξει μια μεγάλη σχέση αγάπης με το συγκεκριμένο αγωνιστικό τμήμα τα τελευταία
χρόνια.

Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η ανασυγκρότηση της ΠΓΕ ξεκίνησε ήδη από τις υποδομές της, εκεί όπου διεξάγεται με αμείωτους ρυθμούς μια φιλόδοξη προσπάθεια με επικεφαλής τον Μάρκο Μυκονιάτη.

Ο παλιός παίκτης και μέλος του τεχνικού επιτελείου της Παναχαϊκής επί σειρά ετών, έχει αναλάβει την τελευταία διετία υπεύθυνος υποδομών των "κοκκινόμαυρων", οργανώνοντας τις ακαδημίες και τις ηλικιακές ομάδες του συλλόγου. Η επιτυχημένη φετινή χρονιά έκλεισε προ ημερών, με εκδήλωση για τις υποδομές. Το μενού περιελάμβανε εργομετρικές εξετάσεις, τεστ αξιολόγησης και φυσικά πολύ παιχνίδι, ενώ διοργανώθηκε και ο καθιερωμένος, πλέον, αγώνας ανάμεσα στους μικρούς αθλητές της Παναχαϊκής και τους γονείς τους. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι ακαδημίες της ΠΓΕ αρίστευσαν σε όλα τα επίπεδα, με τις ομάδες Εφήβων και Παίδων του συλλόγου να συμμετέχουν με επιτυχία στις τελικές φάσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ-Η, καταλαμβάνοντας την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα.

Οι ομάδες Παμπαίδων και Μίνι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με μόλις μια ήττα στα αντίστοιχα πρωταθλήματα που πήραν μέρος, παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ. Παράλληλα, οι ακαδημίες της Παναχαϊκής πραγματοποίησαν και μια σειρά εκδηλώσεων-δραστηριοτήτων, οι οποίες ήταν οι εξής: Επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία της Πάτρας, εργομετρικές εξετάσεις και τεστ αξιολόγησης, δημιουργία ατομικού φακέλου αθλητή με στοιχεία για την αγωνιστική εξέλιξη κάθε παιδιού, συμμετοχή και διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων και Πασχαλινών τουρνουά, κ.ά.

ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ: «ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Τον απολογισμό της φετινής χρονιάς στα τμήματα υποδομών της Παναχαϊκής έκανε ο Μάρκος Μυκονιάτης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του νεαρού τεχνικού έχουν ως εξής: «Ηταν μια χρονιά γεμάτη από μπάσκετ και από παιδικά χαμόγελα. Παίρνουμε δύναμη και ενέργεια από τα παιδιά για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δίνουμε σημασία στην προσπάθεια και στην συμμετοχή και όχι αποκλειστικά στη νίκη και στο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό ότι μέσα από αυτήν την διαδικασία, 8 συνολικά παιδιά που ξεκίνησαν το μπάσκετ από τις ακαδημίες μας έφτασαν στο σημείο να αποτελούν βασικά στελέχη της ανδρικής μας ομάδας. Ο λόγος για τον Αγγελο Μασούρα, τον Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, τον Σπύρο Θωμά, τον Φραντσέσκο Γιαννούτσο, τον Γιάννη Πατσαρούχα, τον Δημήτρη Κατσή, τον Δημήτρη Κάντα και τον Χάρη Ανέστη. Θα ήθελα κλείνοντας αυτήν την δύσκολη χρονιά να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου προπονητές των ακαδημιών Κώστα Κανελλόπουλο, Πέτρο Ζαργανα, Γιώργ

Keywords
Τυχαία Θέματα