ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Αχής: "Το Ψυχικό είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης"

Το Ψυχικό πήρε την άνοδο για την Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία του και ο Κωσταντίνος Αχής, μία από τις "παλιές καραβάνες" των "σκίουρων" των Βορείων Προαστίων, μίλησε στο superbasket.gr για την ιστορική επιτυχία της ομάδας του.

Ήταν η άνοδος στα πλάνα σας με το ξεκίνημα της φετινής περιόδου;

"Όχι, εμείς ξεκινήσαμε να παίξουμε στην Γ΄Εθνική. Λόγω όμως κάποιων ανακατατάξεων βρεθήκαμε στην Β΄με πρωταρχικό στόχο να παραμείνουμε στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα κατά τη διάρκεια

της χρονιάς μας προέκυψε η άνοδος".

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Πώς εξηγείς το ότι πήρατε αρκετά ματς στον πόντο;

"Ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Εχουμε την τύχη να έχουμε παιδιά στο ρόστερ μας όπως ο Πέττας και ο Κολώκας που έχουν εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες. Παίρνουν τις προσπάθειες, μπαίνουν τα σουτ και μέσα από αυτή τη διαδικασία η ομάδα παίρνει ψυχολογία που την βοηθάει στις κρίσιμες στιγμές".

Με δεδομένο ότι η ομάδα που υποστηρίζεις είναι η ΑΕΚ, πως σου φάνηκε που πήρατε εσείς την άνοδο και εκείνη πάει στα μπαράζ;

"Πράγματι είμαι ΑΕΚτζής και ήταν πολύ περίεργο το συναίσθημα ειδικά στα μεταξύ μας παιχνίδια. Από εκεί και πέρα όμως εγώ αγωνίζομαι στο Ψυχικό και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα ανέβηκε στην Α2. Εύχομαι και ελπίζω του χρόνου να ξαναπαίξουμε με την ΑΕΚ στην ίδια κατηγορία".

Πού αφιερώνεις την άνοδο;

"Η άνοδος είναι αφιερωμένη στον πρόεδρό μας τον Δημήτρη Χουλιαράκη ο οποίος δεν πρόλαβε να μας δει και να ζήσει μαζί μας τις όμορφες αυτές στιγμές. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε κάνει πάρα πολλά για την ομάδα του Ψυχικού".

Ποιος είναι ο στόχος σας στην Α2 και πώς σκοπεύεται να πορευθείτε από εδώ και πέρα;

"Πρωταρχικός στόχος στην Α2 είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Έτσι πρέπει να λειτουργεί κάθε ομάδα που ανεβαίνει οποιαδήποτε κατηγορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

*Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Ψυχικού στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα