ΣΕΠΚ | Κουφός: "Διαφορετική η μπασκετική φιλοσοφία μου"

Η ομάδα του Ρεθύμνου, με "τιμονιέρη" τον Στέργιο Κουφό, ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος και έμπειρος τεχνικός θα είναι ένας εκ των ομιλητών στο Διεθνές Σεμινάριο "Φαίδων Ματθαίου" που θα λάβει χώρα από τις 29 Ιουνίου έως τη 1η Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 48χρονος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ

(sepk.gr) για την τιμή που νιώθει αλλά και για τον τομέα που θα αναπτύξει στην ομιλία του.

Για το Διεθνές Σεμινάριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 29 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Φαίδωνα Ματθαίου:

"Αισθάνομαι ιδιαίτερα συναισθήματα γιατί για εμένα αυτή είναι μία ιστορική στιγμή. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύνδεσμο γιατί με διάλεξε να μιλήσω σε ένα Διεθνές σεμινάριο μαζί με μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ευχαριστώ επίσης αυτούς που με επιλέξανε ειδικά σε αυτό το Σεμινάριο που είναι αφιερωμένο στον Φαίδωνα Ματθαίου. Πρόκειται για ένα τεράστιο προπονητικό κομμάτι της μπασκετικής ιστορίας της Ελλάδας. Είναι τεράστια τιμή πραγματικά. Εύχομαι να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις γιατί είμαι λίγο ιδιαίτερος στην μπασκετική μου φιλοσοφία. Εύχομαι να βλέπει από ψηλά και να μείνει ικανοποιημένος με τα όσα πω".

Για τους ομιλητές μεταξύ των οποίων είναι και ο ίδιος

"Και μόνο η αναφορά των ονομάτων προκαλεί δέος. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό ειδικά στο πρόσωπο των Ομπράντοβιτς και Ιτούδη που στηρίζονται σε ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει φέρει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό ότι όλοι οι ομιλητές έχουν κάτι να δείξουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Θα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο Σεμινάριο για όλους".

Για το θέμα που θα αναπτύξει στην ομιλία του

"Θα μιλήσω για την επιθετική φιλοσοφία του Ρεθύμνου. Όλοι ξέρουν ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό στην μπασκετική φιλοσοφία μου. Δεν μπορώ να αναπτύξω όλη τη φιλοσοφία, όμως θα προσπαθήσω να παρουσιάσω αυτά που πιστεύω τεκμηριώνοντας τα με κάποια σλάιτς.

Το μπάσκετ που μου αρέσει στηρίζεται στην αρχή της ελευθερίας, η οποία διέπετε όμως από αρχές και αξιώματα στα οποία δεν χωρούν λάθη. Πρέπει να βοηθάς ψυχολογικά τους παίκτες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε τα εργαλεία που έχουμε. Σε εμάς αυτό ήταν φέτος το μεγάλο στοίχημα γιατί στηρίξαμε τους παίκτες και προσαρμοστήκαμε πάνω τους".

Για τη σημασία της επιμόρφωσης στο σύγχρονο μπάσκετ

"Είναι σημαντικότατο κομμάτι. Εκτός από γνώσεις σου δίνεται η ευκαιρία να πλουτίζεις τη φιλοσοφία σου από κορυφαία ονόματα. Για το σύγχρονο ευρωπαίο προπονητή είναι το Α και το Ω. Η επιμόρφωση και η συζήτηση μεταξύ των προπονητών είναι αυτό που τελικά διαμορφώνει τον προπονητή. Αυτό κάνει το μπάσκετ να προχωράει μπροστά και να το εξελίσσεται ως άθλημα".

Keywords
Τυχαία Θέματα