ΡΩΣΙΑ | Μπίκοφ: "Θα μας βοηθήσει ο Κατσικάρης"

Η Ομοσπονδία της Ρωσίας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον αντικαταστάτη του Ντέιβιντ Μπλατ στο "τιμόνι" της Εθνικής ομάδας, αλλά ο Φώτης Κατσικάρης φαίνεται πως είναι το... φαβορί. Γι'αυτό άλλωστε και αρκετοί Ρώσοι διεθνής, μιλούν για τον Ελληνα προπονητή.

Αυτή τη φορά, σειρά είχε ο Σεργκέι Μπίκοφ να πει την άποψή του για τον Φώτη Κατσικάρη και δήλωσε στο rsport.ru:

Κατσικάρης είναι ένας νέος ειδικός του παγκόσμιου μπάσκετ. Την περσινή χρονιά μας εξέπληξε όλους στην Ευρώπη (με την Μπιλμπάο) και αυτή η επιτυχία τον έχει κάνει περιζήτητο.

Πιστεύω πως αν τελικά αναλάβει την εθνική μας ομάδα, τότε θα μας βοηθήσει, λόγω της εμπειρίας που έχει από το ρωσικό πρωτάθλημα, ύστερα από το πέρασμα που είχε από την Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης. Όπως, δηλαδή και ο Ντέιβιντ Μπλατ που είχε εργαστεί στη χώρα μας. Για μένα, το σημαντικό με τους ξένους προπονητές είναι να έχουν εμπειρία και να γνωρίζουν τη νοοτροπία κάθε χώρας.

Η δουλειά του ομοσπονδιακού προπονητή δεν έχει καμία σχέση με αυτή σε έναν σύλλογο. Στις ομάδες, οι προπονητές μπορούν μέσα σε έξι μήνες να δημιουργήσουν κάτι, ενώ αντίθετα στην εθνική ομάδα πρέπει να φέρεις αποτελέσματα σε δύο μήνες. Παράδειγμα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους, ο οποίος δεν έκανε τίποτα με την εθνική ομάδα Σερβίας/Μαυροβουνίου στο Ευρωμπάσκετ του 2005".

Keywords
Τυχαία Θέματα