ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Σημαντική η κούπα, σημαντικό το αύριο

Το πάθημα φέρνει συνήθως μια αντίδραση. Ο τελικός ήταν η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να διαφοροποιήσει τα δεδομένα και να αλλάξει την ψυχολογία του. Την άρπαξε και πλέον πρέπει να την διαχειριστεί.

Μετά την ήττα στο ΣΕΦ ο προβληματισμός για το πώς μπορεί ο Παναθηναϊκός να βελτιώσει άμεσα την αγωνιστική του εικόνα και να μην έχει

την ταμπέλα του… προβλέψιμου, υπήρχε. Οι παίκτες στρώθηκαν στην δουλειά και στο φροντιστήριο έχοντας το πείσμα για να δείξουν και να αποδείξουν ότι αδικούν τους εαυτούς τους και ως εκ τούτου την ομάδα.

Και το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο. Με την κατάκτηση της πρώτης κούπας της φετινής σεζόν και μάλιστα απέναντι στον «αιώνιο» ανταγωνιστή τους. Οι «πράσινοι» βάση της συνολικής τους εικόνας άξιζαν 100% τον τίτλο και έδειξαν χαρακτήρα ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός μείωσε και προσπέρασε.

Διότι ο Παναθηναϊκός είχε πολλά στηρίγματα καθώς πλην του συνήθη… ύποπτου (Διαμαντίδη) είχε την κορυφαία εμφάνιση του Ούκιτς με την πράσινη φανέλα αλλά και την συμβολή παικτών όπως ο Γκιστ, ο Λάσμε και ο Καπόνο. Αυτά για το παιχνίδι καθώς έχουν περάσει αρκετές ώρες μετά το φινάλε και έχει χυθεί αρκετό μελάνι για αυτό.

Θα σταθώ στην επόμενη μέρα της ομάδας. Διότι η κατάκτηση του κυπέλλου προσφέρει ευεργετικές επιδράσεις όπως ηρεμία, τόνωση της αυτοπεποίθησης και της ψυχολογίας είτε σε ομαδικό είτε σε ατομικό επίπεδο. Το ζητούμενο πλέον για τον Παναθηναϊκό είναι να διαχειριστεί σωστά αυτό το τρόπαιο και να έχει συνέπεια σε όσα έπραξε. Γιατί ο δρόμος είναι μακρύς – ειδικά με τον «μαραθώνιο» του ΤΟΠ16 – και η χαρά κρατάει κυριολεκτικά μέχρι την στιγμή που οι «πράσινοι» θα πατήσουν ξανά το πόδι τους στο παρκέ του ΟΑΚΑ για να δουλέψουν για το επόμενο ραντεβού.

Τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον της ομάδας στην διοργάνωση. Εχοντας ως παρακαταθήκη το «4/6» οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν δύσκολες αποστολές στην Μόσχα και στο Κάουνας, στην συνέχεια θα υποδεχθούν την Εφές και μετά θα παίξουν με την Μάλαγα στην Ανδαλουσία. Ένα «πακέτο» που μπορεί να προσφέρει την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους «8» και μετέπειτα η ομάδα να μπορέσει να αποκομίσει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.

Φυσικά μέχρι τότε υπάρχει δρόμος ακόμα και στον Παναθηναϊκό το μόνο που επεξεργάζονται είναι η επόμενη προπόνηση. Όπως ανέφερα ο δρόμος είναι μακρύς και έχει πολλές παγίδες, οι συνθήκες είναι πλέον ιδανικές για να τις αποφύγει. Το μέλλον θα δείξει…

Υ.Γ. Για τα όσα είδαν τα μάτια μας είτε από την τηλεόραση είτε από το γήπεδο δεν θα σπαταλήσω ούτε μία λέξη. Υπάρχουν (;) αρμόδιοι φορείς.

Υ.Γ.2 Μετά το φινάλε του τελικού στα αποδυτήρια ο Ματσιούλις και ο Γιαννόπουλος έκοψαν τις τούρτες τους. Το… κερασάκι στην τούρτα – ωστόσο - θα είναι η επιστροφή του «Μπάτμαν» στον Παναθηναϊκό. Για να δούμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα