ΠΑΟΚ | "Το ντέρμπι εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ..."

Η Θεσσαλονίκη κινείται σε ρυθμούς... ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον... μισητό συμπολίτη Αρη για την 20η αγωνιστική της Α1 και ο Βασίλης Οικονομίδης εξηγησε ότι ο "Δικέφαλος" είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη και το ματς θα εξαρτηθεί από τη δική του απόδοση, ενώ αναπόλησε και τις "μάχες" των περασμένων δεκαετιών...

Τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

στην "Metrosport":

Για την κατάσταση των δύο αντιπάλων: "Ο ΠΑΟΚ είναι βελτιωμένος, να μην ξεχνάμε ότι κέρδισε και στο Παλέ και νομίζω ότι με φυσιολογική απόδοση θα φτάσει στη νίκη. Το ματς εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ. Ο Αρης έφτιαξε αυτό το ράστερ από ανάγκη, γιατί δεν του επιτράπηκε να πάρει ξένους. Είναι όμως άξιος θαυμασμού για τη θέση που βρίσκεται, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος πώς ξεκίνησε. Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς καλύτερη ομάδα, έχει καλό μπάλανς και ειδικά τον Παπαδόπουλο που είναι ο καλύτερος σέντερ στην Α1. Δίπλα του έγινε καλύτερος και ο Τσαϊρέλης, το δίδυμο είναι πολύ καλό, ενώ πίσω τους υπάρχει ο Μαργαρίτης που δυστυχώς άργησε να παίξει στην Α1 και ο Καλλές που είναι φέτος βελτιωμένος. Ο Αρης θα στηριχθεί στη δύναμη, αφού η στελέχωσή του έγινε την τελευταία στιγμή υπό το βάρος της αδυναμίας να αποκτηθούν παίκτες".

Για την σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ η τρίτη θέση: "Για το καλό και του Ελληνικού μπάσκετ πρέπει ο ΠΑΟΚ να βγει 3ος. Πρέπει ακόμα να βάλει αγωνιστικό πλάνο παράλληλο με την εξυγίανση και να στοχεύσει στην Ευρωλίγκα. Με τέτοιο κόσμο μπορεί να το κάνει. Απλά ο κόσμος δεν θα έρθει με ανακοινώσεις, αλλά με έξυπνες κινήσεις. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι απαιτητικός. Και μπορεί να το κάνει έχοντας τη βοήθεια και του Σαββίδη και του Κοντομηνά. Για να στηρίξουν και αυτοί όμως περισσότερο θα πρέπει να δουν αποτελέσματα. Μπορεί έτσι να καλυφθεί ένα καλό μπάτζετ ακόμα και για Ευρωλίγκα. Δεν νομίζω ότι έτσι ο ΠΑΟΚ θα είναι χειρότερος από την Μπεσίκτας, την Αλμπα, την Μπάμπεργκ...".

Για αξέχαστες στιγμές σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης: "Δεν θα ξεχάσω το τρίποντο του Μπάνε από το κέντρο με τα... βηματάκια του. Προηγούμασταν σε όλο το ματς, μας έφτασαν και στη λήξη ο Μπάνε πήρε το ματς. Ήμουν στον πάγκο και έκανα σαν τρελός, πέσαμε ο ένας πάνω στον άλλο. Απίστευτη αγαλλίαση... Επίσης θεωρώ σημαντικό το ότι το 1992 πήραμε το πρωτάθλημα όταν ακόμα στον Αρη έπαιζαν ο Γκάλης και ο Γιαννάκης, έτσι είχε αξία εκείνος ο τίτλος".

Keywords
Τυχαία Θέματα