ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Μανωλόπουλος: "Ισορροπία, λύσεις και αδυναμίες"

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις... μονομαχίες του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μέσω του paobc.gr ανέλυσε την αντίπαλο του "τριφυλλιού" στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα.


"Καλησπέρα…

Έχουμε κάνει το βήμα που θέλαμε, πετύχαμε έναν στόχο που είχαμε θέσει με την πρόκριση στα play offs της Ευρωλίγκας. Για εμάς έχει ήδη αρχίσει, μετά το τέλος του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ

Μόσχας, η δουλειά για τη σειρά των αναμετρήσεων με την Μπαρτσελόνα, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τώρα, θέτοντας ένα νέο στόχο.

Από την αρχή της χρονιάς έως και τώρα με την ολοκλήρωση του Top16, η Μπαρτσελόνα χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας. Έχει παίξει στο μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης πάρα πολύ ποιοτικό μπάσκετ. Έχει τον ίδιο προπονητή αρκετά χρόνια, οι περισσότεροι παίκτες είναι μαζί αρκετά χρόνια και κάθε σεζόν κάνει λίγες προσθήκες, εκεί όπου έχει εντοπίσει ότι χρειάζεται ενίσχυση. Έχει την πιο παραγωγική επίθεση στην Ευρωλίγκα, αλλά και μία από τις πιο αποτελεσματικές άμυνες. Είναι ένα από τα στοιχεία που δείχνουν ισορροπία στο παιχνίδι της.

Αμυντικά βασίζεται κυρίως στα δυνατά και ψηλά κορμιά που διαθέτει, αλλά και στην πίεση στην μπάλα που ασκούν οι περιφερειακοί που διαθέτει. Στην επίθεση έχει μεγάλη ισορροπία και λύσεις. Δεν είναι αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «κλασική ισπανική ομάδα», η οποία βασίζεται κυρίως στον αιφνιδιασμό, πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα. Μπορεί φυσικά να τρέξει, είναι αποτελεσματική στον αιφνιδιασμό, αλλά έχει πάρα πολύ καλό παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Και μάλιστα με αρκετές μορφές. Έχει πικ εντ ρολ επίθεση για παράδειγμα με τον Χουέρτας, τον Ναβάρο ή τον Γιασικεβίτσιους, έχει επίθεση μετά από σκριν όπως για παράδειγμα με τον Ναβάρο, αλλά και καλό παιχνίδι στη ρακέτα με παίκτες όπως ο Λόρμπεκ, ο Τόμιτς, ο Τζαβάι.

Όλες οι ομάδες όμως έχουν και κάποιες αδυναμίες και η Μπαρτσελόνα δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι αδυναμίες που θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ξεκινώντας από την άμυνά μας, η οποία μέχρι τώρα είναι το δυνατό μας όπλο, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε γρήγορα τις καταστάσεις στο γήπεδο και να αντιδράσουμε σωστά. Χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση για μια τέτοια σειρά αγώνων και μεγάλη προσπάθεια από όλους μας…

Σωτήρης", έγραψε ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα