ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | "Μαχαιριά" στη καρδιά... (video)

O Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 69-72 από τη Λοκομοτιβ Κουμπάν για την 4η αγωνιστική του Δ' Ομίλου, με τον Κρουνοσλάβ Σιμόν να λυτρώνει σχεδόν με την εκπνοή με την ομάδα καθώς με τρίποντη «βόμβα» διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην 200η συμμετοχη του στην Ευρωλίγκα είχε γράψει το 69-69 ευστοχώντας σε τρίποντο - με το replay πάντως να δείχνει πως πάταγε την γραμμή - αλλά ο Σίμον «λύτρωσε» την ομάδα του,

η οποία έφυγε νικήτρια από το Ηράκλειο.

Οι Ρόκο Ούκιτς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Γιόνας Ματσιούλις, Τζέιμς Γκιστ και Στεφάν Λάσμε ήταν οι πρώτοι πέντε από πλευράς Παναθηναϊκού που πάτησαν το παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο αποφασισμένοι και στο 6' ήταν μπροστά με 7 (5-12), με τον Παναθηναϊκό να έχει πρόβλημα στην τελική πάσα για ένα εύκολο σουτ ή μπάσιμο. Μέχρι και το τέλος της περιόδου οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ.

Δυνατά μπήκε η Κουμπάν και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Σίμας Γιασάιτις να είναι ο ελεύθερος σκοπευτής της Ρωσικής ομάδας και να πληγώνει τον Παναθηναϊκό με τα σουτ του πίσω από τα 6.75. Η επίθεση του Παναθηναϊκού συνέχισε να είναι "δυσκίνητη" και πήρε βαθιές ανάσες από δυο τρίποντα του Ρόκο Ούκιτς (17-19 στο 11', 20-22 στο 14') αλλά και από το συνολικό παιχνίδι του Τζέιμς Γκιστ. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε ξεφύγει για τους "πράσινους" αν δεν υπήρχε η καλή αμυντική του προσήλωση, κυρίως κοντά στο καλάθι.

Η τρίτη περίοδος ίσως ήταν η χειρότερη παραγωγικά του Παναθηναϊκού, καθώς έπαιξε κακό μπάσκετ, δεν μπορούσε να βρει εύκολους πόντους και συνάμα "επέτρεπε" στην Λοκομοτίβ να βρίσκει λύσεις, αφού έχανε και τα ριμπάουντ. Με τη διαφορά στο -12 όλα έδειχναν πως το παιχνίδι είχε στραβώσει οριστικά.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνδέθηκε κανονικά με το καλάθι της Κουμπάν. Με σημαντικά τρίποντα του Γιόνας Ματσιούλις "έφαγε" γρήγορα τη διαφορά (58-59 στο 36'). Κάπου εκεί ήρθε το ανόητο αντιαθλητικό φάουλ του Στεφάν Λάσμε (37')για να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο η Λοκομοτίβ και να πάει και πάλι στο +7 (58-65).

Ένα τρίποντο του Μάικ Μπράμος και 4 ψυχωμένοι πόντου του Τζέιμς Γκιστ όμως έφεραν το ματς στα ίσια (65-65 στο 38'30") και με μια βολή του δεύτερου ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 66-65 (39').

Τα τελευταία έξι δευτερόλεπτα ήταν δραματικά. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ισοφάρισε με σουτ τριών πόντων σε 69-69 και το παιχνίδι φαινόταν ότι θα κριθεί σε έξτρα πεντάλεπτο. Όμως ο Σίμον Κρούνοσλαβ δεν φοβήθηκε την ευθύνη και έστειλε τους Ρώσους στο 3-1 και τον Παναθηναϊκό στο 2-2.

Δεκάλεπτα: 12-17, 31-36, 41-53, 69-72

Διαιτητές: Ανκαραλί (Τουρκία), Ταουρίνο (Ιταλία) και Ομπράντοβιτς (Σερβία)

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι, Μπατίστ 2, Φώτσης 2, Ούκιτς 8, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 18, Παππάς 13, Ματσιούλις 10.

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Πασούτιν): Μπράουν 13, Ουίλιαμς, Χέντριξ 10, Καλνιέτις 7, Μπίκοφ 11, Γιασάιτις 14, Ζούμπκοφ 1, Ζουκανένκο 7, Σίμον 9.

Oι καλύτερες φάσεις του αγώνα:

* O Ραμέλ Κάρι ενσωματώθηκε κανονικά στην ομάδα και πιθανότατα θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

* Η εμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη (7/11) ήταν η 200η στην Ευρωλίγκα.

* Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκου στην Κρήτη, τίμησαν τους πρωταθλητές Ελλάδας. Το βραβείο το παρέλαβε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

* Ο Άλεκς Μάριτς δεν αγωνίστηκε με την Κουμπάν λόγω προβλήματος στο γόνατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα