EURO CUP | Από... εργάτης, ηγέτης ο Σερμαντίνι!

Πέρυσι είχε έρθει στον Ολυμπιακό εντελώς "αθόρυβα", το ίδιο αθόρυβα πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του πάνω στο παρκέ, κι αν το κασέ του δεν είχε ανέβει τόσο πολύ, ίσως και να είχε παραμείνει στο λιμάνι.

Ο λόγος για τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος είχε σημαντική συμβολή στην κατάκτηση της περσινής Ευρωλίγκα από τους Πειραιώτες και φέτος "εξαργύρωσε" τις εμφανίσεις του μέσω της μεταγραφής του στη Σαραγόσα.

Βέβαια, αν παρακολουθήσει κανείς τις εμφανίσεις του με την φανέλα της ισπανικής ομάδας

θα δει έναν... άλλο παίκτη, καθώς δεν καλείται να κάνει αυτά που μας είχε συνηθίσει σε Παναθηναϊκό, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Καντού, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ολυμπιακό. Στη Σαραγόσα έχει κάνει τη μετάβαση από το ρόλο του εργάτη σε αυτόν του ηγέτη, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά για τον νέο του προπονητή, Χοσέ Λουίς Αμπός.

Οι εμφανίσεις του στο Eurocup είναι επιβλητικές, καθώς αγωνίζεται κατά μέσο όρο 27 λεπτά, έχοντας 13.5 πόντους (93% στις ελεύθερες βολές, 50% δίποντα), 5.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Σίγουρα οι απαιτήσεις των Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν εντελώς διαφορετικές, όμως αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η προσαρμοστικότητά του, καθώς από "εργαλείο" στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα, τείνει να εξελιχθεί σε "πύργο" του Χοσέ Λουίς Αμπός.

Keywords
Τυχαία Θέματα