ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Σπανούλης: "Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε"

Ο Βασίλης Σπανούλης πριν από την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε με το βραβείο "Τζουζέπε Σιάκα", με τον ίδιο στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση να δηλώνει πως του δίνει δύναμη για να συνεχίσει.

"Τι να πω μετά από τόσα όμορφα λόγια που άκουσα τα τελευταία 5 λεπτά από όλους τους παρευρισκόμενους; Είναι μεγάλη τιμή που είμαι ανάμεσά τους. Είναι λόγια που αγγίζουν την καρδιά μου, με συγκινούν και σίγουρα με κάνουν πολύ υπερήφανο για τον χαρακτήρα και τις αρχές που μου έδωσε η οικογένεια μου. Με αυτές τις αρχές πορεύομαι κι έχω

χτίσει τη δική μου οικογένεια. Προσπαθώ να περάσω αυτές τις αρχές και σε αυτό που αγαπώ τόσο, το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι μια μικρογραφία της ζωής και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είναι ανώτατη τιμή να παραλαμβάνω αυτό το βραβείο", δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Αυτό το βραβείο αντιπροσωπεύει όλη την Ελλάδα κι όλους τους Έλληνες που όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε. Αντιπροσωπεύει και την ομάδα μου τον Ολυμπιακό, γιατί χωρίς την ομάδα μου δεν θα είχα την απόδοση που έχω και το ήθος μου βελτιώνεται μέσα από την ομάδα. Πραγματικά ευχαριστώ πάρα πολύ. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είναι ύψιστη τιμή για εμένα. Είναι ένα πολύ μεγάλο βραβείο και θα το θυμάμαι για πάντα. Θα κοσμεί την βιβλιοθήκη και την καρδιά μου και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω ακόμα πιο σκληρά τον αγώνα μου και τις προσπάθειές μου με τον Ολυμπιακό. είμαι υπερήφανος που κατακτήθηκε από έναν Έλληνα αυτό το βραβείο, γιατί πραγματικά κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα".

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος: "Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι εδώ ανάμεσα σε σπουδαίους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να πω κάτι ιδιαίτερο για τον αθλητή Βασίλη Σπανούλη. Το βραβείο αυτό δείχνει τη θέση του στην κοινωνία μας. Είναι μεγάλη τιμή για τον Βασίλη, τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, που ο αρχηγός μας επιλέχθηκε γι’ αυτό το βραβείο".

Ο Γιάννης Σμαραγδής ανέφερε: "Όταν έδινα το βραβείο στον Βασίλη, του είπα ότι κάθε φορά που παίρνει ένας Έλληνας ένα διεθνές βραβείο, βραβεύεται και η Ελλάδα. Καθώς του μιλούσα, είδα μια ανώτερη ευγένεια στο βλέμμα του. Είναι η ευγένεια των ανθρώπων που έχουν καλή ψυχή. Αυτοί οι άνθρωποι πλουτίζουν τους άλλους ανθρώπους. Φεύγω από αυτή τη συνάθροιση με το υπέροχο βλέμμα αυτού του ανθρώπου, το σύνολο της ύπαρξής του και την ευγένεια της ψυχής του".

Ο πρόεδρος των βραβείων, αιδεσιμότατος Μπρούνο Λίμα είπε: "Ευχαριστώ Ελλάδα, ευχαριστώ τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ στην Ελλάδα. Θεωρώ τη χώρα σας δεύτερη πατρίδα μου, είμαι επίτιμος δημότης της Ξάνθης. Κοιτώντας το βλέμμα του Βασίλη Σπανούλη είδα να καθρεφτίζεται μέσα του η περηφάνια ότι ανήκει σε αυτή τη χώρα που έχει δοξάσει όλο τον κόσμο. Το βραβείο που απονείμαμε στον Βασίλη έχει σκοπό να αναγνωρίσει την αθλητική ικανότητα, το ταλέντο και το χαρακτήρα αυτού του μεγάλου αθλητή-πρωταθλητή. Θεωρώ ότι είναι πλέον ένα αναπόσπαστο μέρος αυτής της μορφωτικής οργάνωσής μας και αποτελεί μέλος της ιστορίας μας. Πρέπει να ευχαριστήσω τους οργανωτές αυτού του υπέροχου αθλητικού γεγονότος και την καθηγήτρια κα. Μπαφατάκη που αποτελεί πρέσβειρα αυτού του βραβείου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς την Ελλάδα και τους Έλληνες που μας έδωσαν αυτή τη δυνατότητα και μας κάνει αυτά τα δώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα