ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Μπαρτζώκας: "Ας γίνει έλεγχος και στο αίμα..."

Ο Ολυμπιακός μετά την Ευρωλίγκα θέλει να κατακτήσει και το Πρωτάθλημα Ελλάδας για δεύτερη σερί χρονιά. Εφόσον το πετύχει, θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος τόνισε ότι άπαντες πρέπει να προσέχουν τι λένε και τι κάνουν, ώστε να μην δημιουργείται κλίμα, ενώ μίλησε για τον έλεγχο ντόπινγκ

"Για την ομάδα μας υπήρξαν στόχοι μέσα στη χρονιά, με σημαντικότερους το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα.

Είχαμε την τύχη, την ευτυχία να ζήσουμε το τετραήμερο στο Λονδίνο. Τα καταφέραμε. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, όλοι θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο για να κάνουμε χαρούμενους τον κόσμο, τους προέδρους όλους. Μετά από 31 ματς στην Ευρωλίγκα, θέλουμε να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το πρωτάθλημα που θα είναι και το επιστέγασμα της σεζόν", ήταν η αρχική τοποθέτηση του κόουτς των "ερυθρόλευκων" στη συνέντευξη Τύπου εν όψει των τελικών της Α1 που ξεκινούν την Παρασκευή (7/6) στο ΣΕΦ.

Για το γεγονός πως παρά την κρίση το μπάσκετ παραμένει ψηλά: "Δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία για όσους ασχολούνται με το άθλημα για το επίπεδο μας. Συνήθως απ’ έξω υπάρχει αμφισβήτηση και υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, και κάποια ζήλια. Το επίπεδο το αγωνιστικό των Ελλήνων παικτών και προπονητών είναι πάντα υψηλό. Συμφωνώ πως το ντέρμπι είναι ελκυστικό να το δει κανείς. Το γεγονός πως οι δύο ομάδες κράτησαν υψηλό επίπεδο παρά την οικονομική κρίση, την κρίση αξιών που υπάρχει στην εποχή μας, ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το Final Four και εμείς πήγαμε εκεί και κατακτήσαμε τον τίτλο. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πάντα παίζει ρόλο, αλλά να μην επηρεάσει το άθλημα που αγαπάμε".

Για το χθεσινό δημοσίευμα για το ντόπινγκ: "Αυτό είναι ένα λεπτό ζήτημα. Όλα αυτά που λέγονται πολλές φορές είναι για πλήξουν το άθλημα μας. Η θέση του Ολυμπιακού και όσων είναι στην ομάδα, είναι ξεκάθαρη εδώ και χρόνια και είναι περιττό να την πω ξανά εγώ. Στον Ολυμπιακό, νομίζω και στον Παναθηναϊκό, πριν το Final Four, η WADA έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο. Στα ματς με Πάτρα και Ρέθυμνο έγινε ντόπινγκ κοντρόλ, στο τελευταίο ματς έγινε και τεστ με τρεις παίκτες. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι για έλεγχο και από αίμα, όχι μόνο από ούρα. Από όποιους λέγεται, λέγεται για να πάει κάπου αλλού το θέμα και όχι στο μπάσκετ".

Για το ενδεχόμενο να προκύψουν στιγμές έντασης στη διάρκεια των τελικών: "Κάθε χρόνο πριν από τους τελικούς υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Εμείς έχουμε χρέος να μην ασχοληθούμε καθόλου με όλα αυτά. Δεν έχουμε πει ποτέ στους παίκτες μας «κοιτάξτε, στο γήπεδό μας θα μας βοηθήσει και ο κόσμος μας». Εμείς θέλουμε να παιχθεί μπάσκετ. Όλοι απεύχονται το αντίθετο. Καλύτερα όσοι δυναμιτίζουν το κλίμα να έχουν συνείδηση τι λένε και τι γράφουν, γιατί παίζει ρόλο".

Για τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων: "Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ γνωρίζουν πως ο Ολυμπιακός επιτίθεται πιο γρήγορα από ό,τι ο Παναθηναϊκός. Σίγουρα, ο ρυθμός θα παίξει ρόλο σε αυτή τη σειρά. Το να παίξεις γρήγορα απαιτεί ταλέντο. Προσωπικά εγώ δεν είχα ξαναπαίξει έτσι, αλλά έχω τόσο ταλαντούχους παίκτες που σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Από εκεί και πέρα, όταν σουτάρει καλά ο Παναθηναϊκός κερδίζει τα μεγάλα ματς. Δημιουργεί τα ανοιχτά σουτ με διάφορες συνθήκες. Εάν πας σε πιο επιλεγμένα πράγματα μπορείς να διαλέξεις διαφορετικές άμυνες από παίκτη σε παίκτη, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Οι τελικοί είναι πολύ κοντά χρονικά. Πολύ σημαντική είναι και η διαχείριση των συστημάτων, πρέπει να ξεχνάς το αρνητικό και να μένεις στο θετικό".

Από την πλευρά των παικτών, μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου: "Όταν μιλάς για τελικούς και πέντε παιχνίδια που μπορεί να γίνουν τα πάντα. Δεν λες ούτε για τίτλους, ούτε τίποτα. Θέληση, “μάχη” σε κάθε ματς, κοιτάς κάθε παιχνίδι τη φορά και τίποτα παραπάνω. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι της Παρασκευής".

Keywords
Τυχαία Θέματα