Ολυμπιακοί αγώνες | "Τα χρειάστηκαν" οι Ισπανοί...

Μια ανάσα από το να κάνει την έκπληξη βρέθηκε η Μεγάλη Βρετανία, αλλά η Ισπανία πήρε την αγχωτική νίκη με 79-78.

Οι "φούριας ρόχας" ξεκίνησαν με όρεξη την αναμέτρηση και είχαν ταχύτητα και τις επιθετικές επιλογές. Παρά τον έλεγχο του ρυθμού που είχαν οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ και η Μεγάλη Βρετανία κυρίως με τους Τζόελ Φρίλαντ και Λουόλ Ντενγκ κρατιόταν μέσα στο ματς. Η Ισπανία πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ένα προβάδισμα οκτώ πόντων (37-29).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με την Ισπανία να μην μπορεί να ξεφύγει

αλλά οι παίκτες της Μεγάλης Βρετανίας δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στον ρυθμό. Η Ισπανία πήρε την μεγαλύτερη διαφορά της στο ματς στο 27ο λεπτό, ύστερα από καλάθι του Σερζ Ιμπάκα που έκανε το 54-41.

Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες της Μεγάλης Βρετανίας έδειχναν την όρεξη να κυνηγήσουν την έκπληξη και κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στους πέντε πόντους (68-63) με τρίποντο του Φρίλαντ στο 36ο λεπτό. Οι Βρετανοί κατάφεραν να μειώσουν και άλλο την διαφορά στους δύο πόντους (71-69) 1'14'' πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Ο Ντενγκ στα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε δύο λάθη και η Ισπανία κατάφερε με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Καλντερόν να κάνει το 75-69, 40 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Ο Νταν Κλαρκ έβαλε και πάλι την Μεγαλή Βρετανία μέσα στο ματς με εύστοχο σουτ τριών πόντων (75-62, 28''). Ο Ρέικινγκ 21 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος με σουτ τριων πόντων έκανε το 77-75. ενώ στην επόμενη φάση ο Καλντερόν ευστόχησε σε δύο ελευθερες βολές και το σκορ έγινε 79-75. Ο Ντένγκ έβαλε φωτιά στο ματς καθώς ευστόχησε σε τρίποντο οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και έκανε το 79-78. Η τελευταία επίθεση ήταν στα χέρια των Ισπανών, αλλά οι παίκτες της Μεγαλής Βρετανίας δεν πρόλαβαν να κάνουν φάουλ και έτσι οι "φούριας ρόχας" πήραν τη νίκη με 79-78.

Keywords
Τυχαία Θέματα