ΝΟΤΟΣ | "Κρεμάσε" τα παπούτσια του ο Τσόπης!

Μία σπουδαία καριέρα ενός εκ των πιο σεμνών παικτών του ελληνικού μπάσκετ έφτασε στο τέλος της! Ο λόγος για τον... γυρολόγο των ελληνικών παρκέ, τον Ηλία Τσόπη, ο οποίος πήρε τη μεγάλη απόφαση να "κρεμάσει" τα αθλητικά του παπούτσια και να βάλει τέλος στην 21χρονη παρουσία του στα γήπεδα των Εθνικών -και όχι μόνο- κατηγοριών...

Ο 38χρονος πλέον σέντερ -οδεύει αισίως στα 39- γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στη διοίκηση της Πεντέλης, η οποία έκανε μεν προσπάθειες να τον μεταπείσει

να παραμείνει στην ομάδα (έστω και από διαφορετικό πόστο από εκείνο του παίκτη), ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι από 'δω και πέρα θα απέχει από το μπάσκετ προκειμένου να αφιερωθεί στην οικογένειά του...

Η πορεία του Ηλία Τσόπη; Θαυμαστή! Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Χολαργό για να φορέσει εν συνεχεία τις φανέλες των Πανιωνίου, Δάφνης, Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας, Ιωνικού Νικαίας, Πανελληνίου, Σπόρτιγκ, Ιωνικού Λαμίας και να ολοκληρώσει με τα χρώματα της Πεντέλης!

Ο "αγαθός γίγαντας" της Πεντέλης είπε το μεγάλο του "αντίο" μέσω του superbasket.gr: "Θεωρώ τον εαυτό που απ' τους πιο τυχερούς παίκτες. Μέσα απ' το μπάσκετ κατάφερα να φτιάξω ολόκληρη τη ζωή μου... Εβγαλα κάποια λεφτά -όχι πάρα πολλά- σπούδασα στην Γυμναστική Ακαδημία, έκανα σπουδαίες φιλίες και παρέες, γνώρισα πολλές επιτυχίες αλλά και λύπες, ωστόσο πάντοτε εκτιμάς περισσότερο τις καλές στιγμές, έζησα τεράστιες εμπειρίες... Δεν είμαι αχάριστος. Το μπάσκετ μου έδωσε πάρα πολλά.

Η Πεντέλη ήταν η ομάδα που με "κράτησε" στο μπάσκετ. Πριν από τρία χρόνια, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν τότε στο Αιγάλεω, απογοητεύτηκα -αν και θέλω να πω πως και τότε ήμασταν μία εξαιρετική παρέα όλοι οι παίκτες- και ήμουν ένα βήμα πριν αποχωρήσω από την ενεργό δράση. Τότε βρέθηκε η Πεντέλη και μου άλλαξε γνώμη.

Το κλίμα στην Πεντέλη είναι πολύ καλό, η διοίκηση εξαιρετική. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Από 'κει και πέρα, όμως, το μεγάλο κίνητρο που είχα όταν πριν από τρία χρόνια μετακινήθηκα στην ομάδα ήταν να δουν τα παιδιά μου τον πατέρα τους να αγωνίζεται στο παρκέ... Και οι συνθήκες για να συμβεί αυτό ήταν οι κατάλληλες στην Πεντέλη. Ο χρόνος που έχασα -σε βάρος της οικογένειάς μου- στο μπάσκετ ήταν πολύτιμος. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που σταματάω, αλλά και ότι πλέον το σώμα μου δεν αντέχει άλλη καταπόνηση... Τώρα... τρέχω για να αναπληρώσω το χαμένο χρόνο!", μας εξήγησε ο Ηλίας Τσόπης για να αναφερθεί εν συνεχεία στο ενδεχόμενο να παραμείνει στην Πεντέλη από άλλο πόστο:

"Αυτή τη στιγμή όχι, δεν θέλω κάτι τέτοιο... Στο μέλλον το βλέπουμε...".

Τέλος, έκλεισε μιλώντας για τη στιγμή που τον "σημάδεψε" περισσότερο στην καριέρα του, αλλά και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην ομάδα με τη φανέλα της οποίας ολοκλήρωσε την καριέρα του:

"Η πρώτη μου εμφάνιση με τη φανέλα του Πανιωνίου στην Α1 θα με ακολουθεί πάντοτε. Ηταν κάτι που ούτε είχα ονειρευτεί! Οπως και η δεύτερη χρονιά στην Ευρωλίγκα... Ωστόσο, οι όμορφες στιγμές ήταν πάρα πολλές, με όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα!

Αναμφίβολα αρκετές ομάδες και πολλοί άνθρωποι με βοήθησαν μέχρι το τέλος και δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Ωστόσο, επειδή πάντα η τελευταία ομάδα σε "σημαδεύει" θα ήθελα να πω ένα τεράστιο "ευχαριστώ" στον κόουτς της Πεντέλης τον Φίλιππο Ταμπάκη, στους συμπαίκτες μου τα τρία αυτά χρόνια και στη διοίκηση της ομάδας".

Τη χαρά και την ευγνωμοσύνη που συνεργάστηκε με τον Ηλία Τσόπη μας εκμυστηρεύτηκε και ο τεχνικός της Πεντέλης, Φίλιππος Ταμπάκης, ο οποίος τόνισε: "Αισθάνομαι ευγνώμων και υπερήφανος που συνεργάστηκα με τον Ηλία Τσόπη. Ο Ηλίας αποτελεί όχι μόνο υπόδειγμα αθλητή, αλλά πάνω απ' όλα υπόδειγμα ανθρώπου. Είναι ένα απ' τα σεμνότερα παιδιά που γέννησε το ελληνικό μπάσκετ".

Keywords
Αναζητήσεις
τσοπης μπασκετ
Τυχαία Θέματα