ΛΕΑΝΗΣ | Το κόκκινο τρένo της μεγάλης φυγής...

Εχει πάρει φορά ο Ολυμπιακός και δεν χάνει ούτε από ατυχία. Γιατί δεν ήταν τυχεροί οι πρωταθλητές Ευρώπης, θα ήταν άτυχοι αν έμπαινε το τρίποντο του Σάφαρτζικ στο τέλος. Ο Γερμανός βρέθηκε ολομόναχος στο τρίποντο μετά την διεκδίκηση της μπάλας στο τελευταίο σουτ και παραλίγο να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Το τρένο του Ολυμπιακού, λοιπόν, συνεχίζει... Το 8 στα 8 είναι γεγονός και παρότι δεν έδωσε κάτι περισσότερο βαθμολογικά

- ούτως ή άλλως πρώτος θα είναι - ήταν άλλη μια νίκη. Κανείς δεν θέλει να χάνει και οι ερυθρόλευκοι έδωσαν χαρά κυρίως στους Ελληνες της ομογένειας. Το ήθελαν πολλοί και ο Σπανούλης, ο Περπέρογλου, ο Σλούκας και οι υπόλοιποι δεν τους χάλασαν το χατίρι.

Νέο ρεκόρ για τον Ολυμπιακό, που παραμένει αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις. Ηταν μεγάλη νίκη γιατί έπαιξε με πολλές απουσίες, σε ένα ματς κάπως ασυνήθιστο, αφού οι άμυνες πήγαν περίπατο και μπήκαν πολλοί πόντοι

Ο Ολυμπιακός έχει την προσωπικότητα, έχει τον τρόπο να διαχειριστεί όλα τα παιχνίδια, ανεξάρτητα από την εξέλιξη. Οι απουσία του Πρίντεζη ήταν φανερή, το ίδιο και των Μπέγκιτς, Σίμονς. Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Μπαρτζώκα ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι, τις αδυναμίες των αντιπάλων, να ελέγχει το ρυθμό.

Γι αυτό και έφυγε νικήτρια και από το Μόναχο. Στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα κτίζεις χαρακτήρα, τη δομή της ομάδας σου. Ο Ολυμπιακός δεν δείχνει ποτέ πανικός, επιβάλλει το παιχνίδι του, ακόμα και όταν κάτο στραβώνει, βρίσκει τη λύση, γιατί είναι ομάδα που έχει αρχή, μέση και τέλος. Είναι πάντα συγκεντρωμένη, έχει καθοδήγηση και πλάνο και φυσικά παίκτες με εξαιρετικά ατομικά χαρακτηριστικά.

Ολα αυτά τον κάνουν αξιόπιστο, να λοιπόν γιατί ο Πέσιτς μιλάει για μια ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης.

Δείτε πόσο έχει συνέλθει ο Σπανούλης, που στην αρχή της σεζόν δεν ήταν καλός. Λογικό. Η ομάδα δεν τον άφησε εκτεθειμένο και μέσω αυτής βρήκε τον εαυτό και τη φόρμα του και πλέον είναι ο γνωστός Σπανούλης. Τώρα είναι ηγέτης και στο δημιουργικό κομμάτι και στο εκτελεστικό.

Ο Ολυμπιακός έχει και βάθος στο ρόστερ του, ώστε να καλύπτει απουσίες. Και μπορεί μέσα στο ματς να βγάζει πρωταγωνιστές. Στην προκειμένη ήταν ο Στράτος Περπέρογλου, που έκανε μεγάλο παιχνίδι και πήρε και το καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ. Λόγω απουσιών και ειδικών συνθηκών πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και έγραψε τρία ατομικά ρεκόρ στην Ευρωλίγκα. Σε πόντους, επιθετικά ριμπάουντ και βαθμολόγηση.

Να επισημάνω ακόμα την πολύ καλή παρουσία του Κώστα Σλούκα, ο οποίος είχε και 8 ασίστ. Ποιος είχε πει ότι δεν είναι καλός στη δημιουργία; Οσο ωριμάζει η το δημιουργικό κομμάτι μπαίνει περισσότερο στον χαρακτήρα του, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι το παν το σκοράρισμα...

Keywords
Τυχαία Θέματα