ΛΕΑΝΗΣ | Ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο, ο Ολυμπιακός τον τελευταίο

Το 2-0 έγινε στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον τίτλο. Εχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Αν κάνει το 2-1 την Τετάρτη, όλα θα είναι ανοιχτά.

Ο Παναθηναϊκός

κατάφερε για άλλη μια φορά να ελέγξει το ρυθμό. Το σετ παιχνίδι του ταιριάζει, το χαμηλό σκορ είναι υπέρ του. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ότι δεν έχει ενέργεια, αλλά εκεί που πάει να την βγάλει, δεν έχει μυαλό. Δεν έχει υπομονή, βιάζεται, όταν το ματς στραβώνει.

Ποιο ήταν το χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού μέχρι τώρα στη σεζόν; Οτι γύριζε τα παιχνίδια ανεξάρτητα από τις διαφορές. Τώρα δεν μπορεί.

Ο Ολυμπιακός έκανε υπερβάσεις για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Η κούπα στην Ευρωλίγκα είναι ανορθογραφία, αν σκεφτούμε ότι δεν είχε κανονικό σέντερ. Ομως όλοι έβγαλαν περισσότερη ενέργεια, είχαν μυαλό και έδωσαν διπλή διάσταση στο ρόλο τους. Ολοι έκαναν το κάτι παραπάνω και τώρα όχι μόνο δεν το κάνουν. Κάνουν και λιγότερα απ' ό,τι τους αναλογεί.

Ο Παναθηναϊκός παίζει πιο κοντρολαρισμένα, με σύναιεση, φειδωλά. Εχει μυαλό και γι αυτό κερδίζει με 2-0.

Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει τον Σπανούλη ακόμα και με... απόχη, για να τον αποδιοργανώσει. Στον δεύτερο τελικό ο Σπανούλης ήταν καλύτερος σε σχέση με τον πρώτο, μοίρασε σωστά την μπάλα, αλλά πρέπει κάποιος να βάλει και την μπάλα στο καλάθι. Ενέργεια υπάρχει, αλλά δεν λειτουργεί το μυαλό. Υπάρχει διστακτικότητα σε άλλες περιπτώσεις, βιασύνη σε άλλες. Ο Παναθηναϊκός έχει χαλάσει το μυαλό του Ολυμπιακό, που παίζει με το χρόνο, ελπίζοντας να επιστρέψει ο Λο. Γιατί ο Αμερικανός έπαιξε, αλλά για λίγο. Με κανονικό Λο, τα ματς θα είναι διαφορετικά.

Μπορεί την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός να κάνει το 3-0, αλλά αν δεν το κάνει, αν ο Ολυμπιακός μειώσει σε 2-1, η σειρά θα είναι ανοιχτή. Γιατί την άλλη Κυριακή θα υπάρχει κανονικός Λο στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά από τον Ούκιτς και τον Μπράμος στην επίθεση, βοήθησε σημαντικά και ο Λάσμε.

Παράδειγμα προς μίμηση για όλους στον Ολυμπιακό είναι ο Χάινς. Ομως ο όταν ένας είναι μαχητικός και οι άλλοι κτυπάνε παλαμάκια σαν να είναι ζεϊμπέκικο, δεν γίνεται να παίξεις μπάσκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα