ΛΕΑΝΗΣ | Η πρόκριση θα γιατρέψει τον λαβωμένο Παναθηναϊκό...

Ο Παναθηναϊκός πονάει σε όλες τις γραμμές κι αυτός πλήρωσε στο ματς με την Λαμποράλ...

Οι βασικοί του άξονες, οι πρωταγωνιστές του, δεν είναι έτοιμοι, δεν βρίσκονται στο επίπεδο που τους έχουμε μάθει και τους έχουμε θαυμάσει.

Ο Ούκιτς δεν έχει βρει ρυθμό μετά τον τραυματισμό του Σεπτέμβρη και δεν είναι ο εαυτός του. Ο Διαμαντίδης θυμήθηκε ποιος είναι και στο εκτελεστικό κομμάτι - γιατί στο οργανωτικό ήταν ούτως ή άλλως εξαιρετικός από την αρχή της σεζόν - όμως τα χρόνια που κουβαλάει

στην πλάτη του δεν τον βοηθούν να έχει την απόλυτη διάρκεια στο παιχνίδι.

Ομως το χοντρό πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι η άμυνα, οι περιστροφές, η ενέργεια. Φάνηκε από τους 34 πόντους που δέχθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, με τα 8/10 τρίποντα των Βάσκων. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν το ρόλο του θεατή.

Τι έγινε και άλλαξε το ματς; Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με μυαλό, βελτίωσε τη συγκέντρωσή του και την επιθυμία για άμυνα και βέβαια εκμεταλλεύτηκε όλα τα δώρα που του έκανε ο Σκαριόλο. Ανέβασε στροφές και ο Ματσιούλις κι έτσι άλλαξε η ροή του αγώνα με το απίστευτο 2-21!

Εκεί φάνηκε ο χαρακτήρας της ομάδας, ο χαρακτήρας κάποιων παικτών... Το μέταλλο δεν αλλάζει, υπάρχουν αθλητές που δεν συμβιβάζονται με την ήττα, ούτε πρόκειται να το κάνουν όσο θα παίζουν μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, το γύρισε το ματς, αλλά δεν είχε τη διάρκεια, αλλά και τις λύσεις από τον πάγκο για να καταφέρει να αντέξει μέχρι τέλους. Οχι ότι παραδόθηκε, στο τελευταίο σουτ είχε την ευκαιρία να νικήσει, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε όλο το παιχνίδι μόνο μία φορά πέρασε μπροστά.

Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να κυνηγάει συνέχεια στο σκορ, δεν γίνεται κάθε φορά να ολοκληρώνει τις ανατροπές. Οσο μεγάλες προσωπικότητες κι αν υπάρχουν, όσο... τρέλα κι αν κουβαλά ο Φώτσης, που πάντα δίνει το παρών στα δύσκολα. Οσο διαφορετικός κι αν είναι ο Διαμαντίδης ή αποτελεσματικός ο Ματσιούλις. Χρειάζονται κι άλλα που επί του παρόντος δεν υπάρχουν γιατί ο Γκιστ δεν αντέχει συνέχεια, ο Λάσμε είναι τραυματίας, ο Ούκιτς ανέτοιμος.

Μόνο που ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να στέκεται σε ένα ματς. Πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα σε ένα ματς δίχως αύριο για να μην μπλέξει σε περιπέτειες όσον αφορά στην πρόκριση και μετά έχει χρόνο για να γιατρέψει τις πληγές του.

Είναι σίγουρο ότι σε βάθος χρόνου θα ανταποκριθεί στα συστήματα. Ο χαρακτήρας της μεγάλης ομάδας δεν πρόκειται να φύγει, άρα η βελτίωση θα έρθει... Το ζητούμενο λοιπόν, είναι η πρόκριση... Οταν έρθει, ο χρόνος θα είναι σύμμαχος του Παναθηναϊκού.

Keywords
Τυχαία Θέματα