ΚΟΤΖΙΑΣ | Ο Ραμέλ Κάρι παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ

Την ώρα, που ο Ολυμπιακός φεύγει για το Λονδίνο για να πάρει δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή κούπα, όλη η Ελλάδα (και όχι μόνο) κλαίει για την σπουδαία εκδήλωση του Αρη για τον Νίκο Γκάλη και ο Μάικλ Τζόρνταν περνάει το ταξίδι του μέλιτος ανάμεσα σε Σπέτσες και Υδρα, ο Παναθηναϊκός φροντίζει
για κάτι, που δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς: για το πρωτάθλημα.

Οι "πράσινοι" πήραν το Κύπελλο, έκαναν εξαιρετική πορεία στην Ευρωλίγκα, αλλά γνωρίζουν καλά ότι η σεζόν τους θα είναι επιτυχημένη (και κάτι παραπάνω από επιτυχημένη) αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο αυτό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξηλώθηκε για μία ακόμη φορά και έκανε πραγματικότητα την επιθυμία του Αργύρη Πεδουλάκη για την απόκτηση ενός ακόμη γκαρντ. Και δη του Ραμέλ Κάρι, ο οποίος είναι από χθες το βράδυ στην Ελλάδα. Ολοι ρωτάνε τι εστί Ραμέλ Κάρι, την στιγμή, που δεν πρόκειται για πολύ γνωστο παίκτη.

Κατ' αρχάς πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός υπό την έννοια ότι είχε το χρόνο να ψάξει και να επιλέξει με ηρεμία από την στιγμή, που τα ελληνικά πλέι-οφ αργούν να ξεκινήσουν. Αν τα πλέι-οφ στην Ελλάδα ξεκινούσαν κανονικά, οι "πράσινοι" θα είχαν πρόβλημα να βρουν παίκτη (ή τέλος πάντων να κάνουν την ιδανική για αυτούς επιλογή), αφού δεν θα είχαν ξεκινήσει τα πλέι-οφ σε πολλές χώρες της Ευρώπης, άρα δεν θα είχαν μείνει κάποιοι παίκτες ελεύθεροι. Στη περίπτωση του Κάρι, μπόρεσε και τον πήρε ο Παναθηναϊκός, αφού η ομάδα του Αμερικάνου, η Ντόνετσκ, αποκλείστηκε στα πλέι-οφ της Ουκρανίας από την Αζόβμας.

Το θέμα, όμως, που "καίει" και ψάχνει απάντηση είναι το αγωνιστικό ποιόν του Κάρι. Αν μπει κάποιος στο σάιτ της ουκρανικής λίγκας, μπορεί να παρακολουθήσει παιχνίδια του, άρα μπορεί να έχει προσωπική άποψη. Εμείς τον έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές (και κυρίως στα πλέι-οφ με την Αζόβμας) και το πρώτο, που αναφέρουμε, είναι ότι πρόκειται για έναν παίκτη, που γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι. Σε σχέση με τον Μάρκους Μπανκς, είναι αρκετά λιγότερο ορμητικός, αλλά παίζει σαφώς πιο σκεπτόμενο μπάσκετ, αυτό, που αρέσει και θέλει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Στην Ντόνετσκ έπαιζε "2άρι", αλλά άνετα μπορεί να παίξει και στον "1".

Το σουτ του Κάρι, στοιχείο, που έλειψε στον Παναθηναϊκό στα ματς με την Μπάρτσα, είναι αξιόπιστο, ενώ και στις βολές έχει υψηλό ποσοστό.

Στην άμυνα δεν είναι κακός, ούτε και σούπερ, το μειονέκτημά του, αυτό, που εμείς τουλάχιστον έχουμε διαπιστώσει (βλέποντας, όπως αναφέραμε, κυρίως τα πλέι-οφ κόντρα στην Αζόβμας), έχει να κάνει με την εκρηκτικότητά του. Αλήθεια, πάντως, είναι ότι με την Ντόνετσκ έχει παίξει φέτος σε κάτι παραπάνω από 55 ματς (και με σχεδόν 28 λεπτά συμμετοχής), που σίγουρα φέρνουν επιβάρυνση σε έναν παίκτη 33 ετών.

Στον Παναθηναϊκό εκτιμάται ότι δεν θα χρειάζεται να παίζει τόσο πολύ, τον βοηθάνε, πάντως, τα δύο στοιχεία, που αναφέραμε: διαβάζει το παιχνίδι και έχει πολύ καλό σουτ. Δύο στοιχεία, που έψαχνε ο Πεδουλάκης και τα διαθέτει ο Αμερικάνος. Τα υπόλοιπα ή μάλλον όλα, θα τα δούμε στο γήπεδο, αφού εκτός των άλλων δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να πάρεις ουσιαστική βοήθεια από έναν παίκτη, που έρχεται να σε βοηθήσει για μόλις ένα μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα