ΚΟΤΖΙΑΣ | Να τι λείπει από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό...

Δεν θυμάμαι να οδεύουμε στο τέλος Ιουλίου και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό να έχουν σχεδόν κλείσει τα ρόστερ τους.

Οι "πράσινοι", κατά δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με την ανανέωση του Ματσιούλις ολοκλήρωσαν τις κινήσεις τους, οι Πειραιώτες, αποκτώντας τον αντικαταστάτη του Παπανικολάου, πάνε διακοπές. Είναι, όμως, ακριβώς έτσι τα πράγματα; Ο χρόνος θα δείξει. Για να δούμε, ωστόσο, τί γίνεται στο κάθε στρατόπεδο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι στη καλύτερη φάση της

καριέρας του. Από τη μία πήρε τους πρώτους τίτλους της ζωής του (και τι τίτλους, πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό) και από την άλλη έχει το ρόστερ της επόμενης σεζόν σχεδόν έτοιμο. Δεν έχει περάσει παρά ένας χρόνος, αλλά θυμίζουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησε το χτίσιμο, έχοντας μόνο τον Διαμαντίδη με τον Τσαρτσαρή.

Ο "Αρτζι" πήρε τον ψηλό, που ήθελε, αυτόν, που θα δημιουργεί για τον εαυτό του και για τους συμπαίκτες του (Μαυροκεφαλίδης), πήρε τον πολύ καλό σουτέρ από το "4", που του έλειψε σε κάποια σημαντικά σημεία πέρυσι (Φώτσης), πήρε δύο 23χρονους, που μπορούν να του βγάλουν πράγματα στο παρκέ (Γιάνκοβιτς, Παππάς), ενώ την ίδια στιγμή έμειναν όλοι οι παίκτες, που ήθελε να μείνουν. Με τελευταίο τον Ματσιούλις. Αν του λείπει κάτι; Ο ίδιος ξέρει καλύτερα, αλλά μάλλον του λείπει ένας παίκτης. Περισσότερα θα λέγαμε ένας ψηλός, που θα "δέρνει", παρά ένας ακόμη πλέι-μέικερ. Παρά τα λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (ότι έκλεισε το ρόστερ), δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάποια κίνηση ακόμη. Η οικογένεια χρόνια ολόκληρα συνηθίζει εκπλήξεις, οπότε δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Είτε αυτός θα είναι ξένος ψηλός ή κοντός, είτε ένας φέρελπις Ελληνας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός από τη πλευρά του παίρνοντας είτε τον Μος, είτε τον Χέρστον, είτε κάποιο παιδί από το ΝΒΑ, ησυχάζει. Εχει φροντίσει να τακτοποιήσει τη φροντ-λάιν του, εκεί, όπου υπάρχουν πολλοί παίκτες με μόνο, όμως, τον Πρίντεζη να είναι από το πρώτο ράφι. Αν κάτι λείπει από τη φροντ-λάιν των πρωταθλητών Ευρώπης, πάντως, δεν είναι η ποιότητα ή η ποσότητα, αλλά ένας παίκτης, που να μπορεί να παίξει και "4" και "5". Προσοχή, λέμε αν κάτι λείπει...

Στη περιφέρεια το παζλ θα συμπληρωθεί με την απόκτηση του αντί-Παπανικολάου. Αν θα είναι παίκτης από την Ευρώπη, θα αποκτηθεί σύντομα. Αν όχι, αν είναι, δηλαδή, από το ΝΒΑ, θα πάρει χρόνο. Πολλές ποιοτικές επιλογές δεν υπάρχουν: ο Ινγκλς ούτως ή άλλως δεν άρεσε σε πολλούς φιλάθλους του Ολυμπιακού, ο Μος πάει Μιλάνο, από τον Χέρστον μάλλον αναζητάται κάτι καλύτερο, ο Ζελαμπάλ εμάς μας αρέσει πολύ, αλλά είναι πιθανό να θέλει να συνεχίσει στο ΝΒΑ, ο Ντιαβαρά είναι καλός παίκτης, έχοντας, όμως, χάσει τον Παπανικολάου, επικοινωνιακά χρειάζεται κάτι πιο δυνατό. Δεν είναι εύκολο να πεις ότι για αντικαταστάτη του Παπανικολάου, για τελευταία χρονικά μεταγραφή, πήρα παίκτη από την Βενέτσια. Οχι ότι απαγορεύεται βέβαια, αλλά και οι Αγγελόπουλοι αφουγκράζονται τον κόσμο και θα θέλουν κάτι πιο ηχηρό. Κάτι πήρε το αυτί μου για τον Κλέιζα, αλλά μοιάζει δύσκολο και μακρινό.

Ο Ολυμπιακός θα ήταν καλό για αυτόν να πάρει και έναν πιτσιρικά Ελληνα, αλλά δεν είναι και τόσο εφικτό. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα άφηνε το Τέξας για να πάει στον Πειραιά, αλλά θα ήθελε κάποια χρήματα, που δεν είναι εύκολο να τα δώσουν οι Πειραιώτες. Οχι ότι δεν τα έχουν, αλλά προφανώς δεν θα θέλουν να διαταράξουν τις ισορροπίες. Η περίπτωση του Μποχωρίδη μοιάζει πιο προσιτή, αφού θα υπάρχει η πολυτέλεια (αν καταστεί δυνατή η μεταγραφή) να μείνει ο παίκτης για έναν ακόμη χρόνο στον Αρη. Βλέπετε, ο Ολυμπιακός έχει ένα σωρό παιδιά στο "1-2". Υπάρχει και ο 17χρονος, Δημήτρης Σταμάτης της Ευρυάλης (γιος του παλαίμαχου άσου του Ολυμπιακού, Αντώνη), αλλά αυτός ίσως πάει στον Πανιώνιο.

Κλείνοντας το να πούμε αν τα ρόστερ των "αιώνιων" είναι επαρκή ή όχι, μοιάζει παρακινδυνευμένο (άλλωστε γενικώς είναι πολύ νωρίς). Ο Ολυμπιακός των δύο τελευταίων ετών βλέπετε μάς έχει μάθει να κρατάμε μικρό καλάθι. Ειδικά ο φετινός, που πήρε διά περιπάτου την Ευρωλίγκα, έχοντας εκτός των άλλων Πάουελ, Πέρκινς, Γκετσεβίτσιους ως τρεις από τους επτά ξένους. Είπατε τίποτα;

Keywords
Τυχαία Θέματα