ΚΟΣΜΟΣ | Επιστρέφει το Διηπειρωτικό, με διεκδικητή τον Ολυμπιακό

Το Διηπειρωτικό κύπελλο συλλόγων είναι και πάλι εδώ μετά το μακρινό 1996 επιστρέφει στα παγκόσμια μπασκετικά δρώμενα.

Η Ευρωλίγκα με ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, τη Βραζιλιάνικη Πινέιρο, σε διπλούς αγώνες στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στις 4 και 6 Οκτωβρίου του 2013.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε: "Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφει το Διηπειρωτικό κύπελλο και θα έχουμε φανταστικές

αναμετρήσεις ανάμεσα στον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και την Πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Πινέιρο".

FIBA υποστηρίζει με χαρά την επιστροφή του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με τη συμμετοχή του Πρωταθλητή Ευρωλίγκας και του Πρωταθλητή της FIBA Americas League, των κορυφαίων διοργανώσεων των δύο ηπείρων. Είναι μία δήλωση της μεγάλης εξέλιξης που βιώνει το μπάσκετ στην Αμερική, ιδίως στη Νότιο Αμερική, κι εύχομαι να είναι μία πρωτοβουλία που θα αντέξει στο χρόνο", είπε ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού μίλησε ο μάνατζερ της ομάδας, Χρήστος Σταυρόπουλος και είπε: "Η παρουσία μας σε ένα σημαντικό μπασκετικό γεγονός είναι μεγάλη τιμή. Ο Ολυμπιακός κατάφερε τα τελευταία δυο χρόνια κάτι που θα μείνει στην ιστορία και αυτά τα παιχνίδια στη Βραζιλία είναι το επόμενο βήμα για μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Αξίζουν συγχαρητήρια σε Ευρωλίγκα και FIBA για αυτή τους την πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος πως αυτές οι αναμετρήσεις θα γίνουν ένας πολύ σοβαρός θεσμός για το παγκόσμιο μπάσκετ τα επόμενα χρόνια".

Να σημειώσουμε πως η τελευταία ομάδα που είχε κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο ήταν ο Παναθηναϊκός, όπου είχε επικρατήσει με 2-1 νίκες της Ολίμπια Βενάντο Τουέρτο από την Αργεντινή, ενώ η πολυνίκης του θεσμού είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 4 τρόπαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα