ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ | «Έσπασε» την κατάρα, ήρθε η μεγάλη ευκαιρία!

Από την σεζόν 2006-07 και μετά ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός ήταν ή του ύψους ή του βάθους…

Κατακτητής της κορυφής το 2007 στην Αθήνα. Θεατής από τον καναπέ του φάιναλ φορ της Μαδρίτης (έφτασε μέχρι τους «16»). Θριαμβευτής το 2009 στο Βερολίνο και πάλι θεατής το 2010, τότε που όχι μόνο δεν είχε καταφέρει να προχωρήσει πέρα από την β’ φάση της διοργάνωσης, αλλά ο «επώδυνος» αποκλεισμός του προκάλεσε έντονους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της ομάδας, οι οποίοι πάντως ξεπεράστηκαν άμεσα και με την παρέμβαση των πιστών φίλων της!

Αυτή την φορά, ωστόσο, το Τριφύλλι έκανε την επιλογή του και αυτή είναι η κορυφή (άσχετα με το αν θα διατηρήσει τελικά τον θρόνο του). Κόντρα στα αρχικά προγνωστικά και την σχετική γκρίνια στο ξεκίνημα της σεζόν για το μέγεθος των μεταγραφών που έγιναν, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του απέδειξαν ότι εξακολουθούν να διαθέτουν το (σπάνιο) ταλέντο να κερδίζουν εκεί που θέλουν και όταν το θέλουν…

Με το διπλό στο Καζάν εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, όπου αντίπαλός τους είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και παρότι οι Ισραηλινοί είναι ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και παρότι στο μπάσκετ (ειδικά ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως) δεν χωρούν προγνωστικά, δύσκολα θα χάσουν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του την μεγάλη ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί μπροστά τους.

Αν και η ιστορία δεν προδιαγράφει (απαραίτητα) το μέλλον, ο Σέρβος τεχνικός δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην καριέρα του από τον Ντέιβιντ Μπλατ σε παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία… Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές όντας ο Ισραηλινο-Αμερικανός head coach και το σκορ είναι 7-3.

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε την σεζόν 2001-2002 και θα μείνει… αξέχαστη στον Ντέιβιντ Μπλατ! Στον ημιτελικό η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε το όνομα του φαβορί, αλλά ο Παναθηναϊκός την χάρη του νικητή. Επιβλήθηκε με 83-75 και πέρασε στον τελικό, όπου «καθάρισε» και την διοργανώτρια Κίντερ Μπολόνια και σήκωσε το Ευρωπαϊκό.

Την σεζόν 2002-03 ο Μπλατ (και πάλι με την Μακάμπι) αποχώρησε θριαμβευτής από το ΟΑΚΑ (64-77), όμως, στην αναμέτρηση του 2ου γύρου ο Ζοτς φρόντισε και πήρε το αίμα του πίσω (79-86). Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι κανείς τους δεν έφτασε στα τελικά.

Το επόμενο ραντεβού τους πραγματοποιήθηκε την σεζόν 2005-06. Στο πρώτο ματς στο Τρεβίζο (δεδομένου ότι ο Μπλάτ είχε μετακομίσει στον Μπενετόν) ο Αμερικανοθρεμμένος τεχνικός πανηγύρισε τον άσσο (76-69), όμως, στο δεύτερο ματς, όταν και οι «πράσινοι» ήθελαν νίκη πρωτιάς (του ομίλου) επιβλήθηκαν με 81-70.

Η συνέχεια είχε… ελληνοτουρκικό φόντο. Ο Ομπράντοβιτς σταθερός στο Τριφύλλι, ο Μπλατ κάτοικος Κωνσταντινούπολης ελέω Εφές Πίλσεν και το σκορ 1-1 με τις έδρες να επιβάλλουν τον νόμο τους… (Εφες Πίλσεν-Παναθηναϊκός 74-64, Παναθηναϊκός-Εφες Πίλσεν 74-65). Οι αγώνες έγιναν στο πλαίσιο των «16», αλλά και πάλι καμία από τις δύο ομάδες δεν προχώρησε.

Στις 14/02/2010 Ζοτς και Μπλατ «συγκρούστηκαν» ξανά, με τον

Keywords
Τυχαία Θέματα