ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Το καλοκαίρι των Αγγελόπουλων

Εχουν κάνει μεταγραφές που συζητήθηκαν σε όλο τον κόσμο, όπως εκείνη του Τσίλντρες το 2008... Εχουν πάρει σταρ του ελληνικού μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό, όπως το 2010 με τον Σπανούλη. Κι όμως, το καλοκαίρι των Αγγελόπουλων είναι άλλο. Είναι το καλοκαίρι του 2012.


Πόσες μεταγραφές έχει κάνει ο Ολυμπιακός; Μόνο μία. Και όχι μεταγραφή αεροδρομίου,

έχει περάσει η εποχή που οι ερυθρόλευκοι έφερναν παίκτες και μαζευόταν ο κόσμος για να τους υποδεχθεί. Ο πολύτιμος ρολίστας Δημήτρης Μαυροειδής έχει αποκτηθεί. Και θα ακολουθήσουν κι άλλοι Ελληνες, ικανοί να πλαισιώσουν μια ομάδα που έχει πάρει το δρόμο της.

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού είναι ότι κράτησε όλους τους παίκτες που ήθελε, στην πιο δύσκολη εποχή. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, που οι μπασκετμπολίστες ψάχνουν εκτός Ελλάδας το μέλλον τους, οι Αγγελόπουλοι δεν είχαν καμία απόλωλεια. Κράτησαν και τον περιζήτητο Πρίντεζη και τον Σλούκα που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και τους Λο, Ντόρσεϊ, που θα ήθελαν να επιστρέψουν στο ΝΒΑ.

Δεν ήταν εύκολο το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό, λίγοι πόνταραν στο απόλυτο των ανανεώσεων. Κι όμως, κανείς δεν αποφάσισε να φύγει από τους πρωταθλητές Ευρώπης και το οικονομικό δεν ήταν το απόλυτο κριτήριο. Ναι μεν όλοι ικανοποιήθηκαν από τα χρήματα που πήραν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν πήραν τα περισσότερα. Ομως όλοι έμειναν στον Ολυμπιακό γιατί θέλουν να είναι μέρος της παρέας που έκανε το... θαύμα της τη σεζόν 2011-12.

Να, λοιπόν, γιατί αυτό είναι το καλοκαίρι των Αγγελόπουλων. Οσα λεφτά πλήρωσαν μόνο για τον Τσίλντρες και τον Βούισιτς το 2008, θα κοστίζει το ρόστερ της σεζόν 2012-13. Μαζί με Περπέρογλου και Καββαδά. Δίχως να βάλουν ευρώ περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, το ρόστερ θα είναι πιο ποιοτικό, δίχως προφανείς ατέλειες. Κανείς δεν μπορούσε να πει το ίδιο, το καλοκαίρι του 2012.

Είναι σαφές ότι το πρότζεκτ του Ολυμπιακού με τα σωστά λεφτά, δίχως σπατάλες, έχει και συνέχεια... Και το ζητούμενο δεν είναι να έρθει πάλι η κατάκτηση της Ευρωλίγκα, άλλωστε είναι σπάνιο να φτάνει στην κορυφή μια ομάδα για δύο συνεχόμενα χρόνια. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν κοιτάζει μόνο το παρόν, τοποθετεί τις βάσεις για να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια. Δίχως να χρειαστεί να ξοδέψει υπερβολικά χρήματα. Το καλοκαίρι του 2012, θα σημαδέψει για πολλά χρόνια τους ερυθρόλευκους...

Keywords
Τυχαία Θέματα