ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ | Παπ: "Μια γροθιά για να μην χάσει κανένας ούτε σεντ"

Ο Δημήτρης Παπανικολάου εξήγησε το πλάνο με το οποίο κινείται ο Ηλυσιακός στο μεταγραφικό παζάρι ενώ τοποθετήθηκε και για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Μανόλη Κουκουλά τονίζοντας ότι "στα Ιλίσια δουλεύουμε ως μια γροθιά για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ομάδα και κυρίως κανένας να μην χάσει ούτε σεντ".

Επίσης, ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων" αναφέρθηκε στην περίπτωση του Τάσου Αντωνάκη ενώ αναφέρθηκε και στις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Παπανικολάου στην επίσημη ιστοσελίδα

του Ηλυσιακού:

"Έπειτα από περίπου δύο μήνες παρουσίας στην τεχνική ηγεσία του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ, ο Δημήτρης Παπανικολάου, έκρινε ότι ήρθε η ώρα να τοποθετηθεί για βασικά ζητήματα της ομάδας. Ο τεχνικός του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ, αρχικά ανέλυσε το πλάνο πάνω στο οποίο κινήθηκε η ομάδα στα μεταγραφικά και όχι μόνο:

«Σε συνεννόηση με τη διοίκηση αποφασίσαμε, όπως και όλες οι ομάδες, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να μειώσουμε το μπάτζετ κατά 35-40% σε σχέση με πέρυσι, κατεβάζοντας τα λειτουργικά μας έξοδα ακόμη και 50%. Το ότι κινηθήκαμε γρήγορα, σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες, δεν σημαίνει ότι…. τρελαθήκαμε. Η τακτική μας ήταν να κάνουμε το μάξιμουμ των προσφορών στους παίκτες που μας ενδιέφεραν και να ζητάμε άμεσα απάντηση. Θεωρώ πως εκτός από τον Γιώργο Τσιάκο που είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και αθλητής αλλά η πρόταση στον οποίο έγινε σε κακή χρονική στιγμή, δεν αδικήσαμε άλλον παίκτη. Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη τακτική, επειδή: 1ον Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση, τώρα που πέρασα στην άλλη πλευρά, να συμπεριφερθώ στους παίκτες σαν να είμαι στη… λαϊκή 2ον για ανθρωπιστικούς λόγους, αφού κανείς δεν ασχολείται με το μπάσκετ αν δεν έχει να πληρώσει το νοίκι του ή να βάλει πετρέλαιο και 3ον επειδή αν ένα κομμάτι χαθεί, αλλάζει όλη η δομή της ομάδας, διότι θέλω να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που επέλεξαν τον Ηλυσιακό αλλά και να ευχηθώ καλή τύχη στα παιδιά που επέλεξαν να πάνε σε άλλη ομάδα. Επίσης θέλω να τονίσω πως η ομάδα λειτουργούσε σε υψηλό επίπεδο λόγω της παρουσίας του Κώστα Φλεβαράκη στην τεχνική ηγεσία».

Ο Έλληνας κόουτς στη συνέχεια μίλησε συγκεκριμένα για τον Τάσο Αντωνάκη, τον οποίο ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ επιθυμεί να αποκτήσει: «Αυτή τη στιγμή έχουμε επικεντρωθεί στη γραμμή των ψηλών. Και ένας από τους στόχους μας είναι ο Τάσος Αντωνάκης. Η απόκτησή του μάλιστα αποτελεί επιθυμία και του προέδρου, κ. Γαμπιεράκη, ο οποίος γνωρίζει προσωπικά τον παίκτη από την ΑΕΚ. Ξέρω πως πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, προερχόμενο από εξαιρετική οικογένεια, που θα μας βοηθήσει και θα το βοηθήσουμε. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με τον παίκτη και έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί στον Ηλυσιακό, οπότε αυτό που απομένει είναι να βρει ο μάνατζερ του- ο οποίος η αλήθεια είναι πως αυτή την εποχή είναι πιεσμένος- ελεύθερο χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή».

Ο «Παπ» αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα του
Keywords
Τυχαία Θέματα