ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Τα πλέι οφ δεν είναι για... χαλάρωση

Ο Ολυμπιακός έχει παράδοση να προκρίνεται με 3-1 στα φάιναλ φορ, προφανώς θέλησε να τη διατηρήσει... Γι αυτό και δεν "σκούπισε" την Εφές, κράτησε "ζωντανή" τη σειρά και οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν την Παρασκευή.

Πέρα βέβαια από την... πλάκα, ο Ολυμπιακός πρέπει να σοβαρευτεί γιατί χαλάρωσε μετά το 2-0 στην Πόλη. Τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα δεν είναι εκδρομή,

αλλά ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Τουρκία... χαλαρός. Ολοι έλεγαν πως η δουλειά δεν έχει τελειώσει, αλλά στην πραγματικότητα δεν το πίστευαν. Φάνηκε από τον τρόπο που μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός... Αμυνα με τα μάτια, χαμένα ριμπάουντ. Η Εφές έπαιζε με την πλάτη στον τείχο και εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο την ευκαιρία. Πήρε από την αρχή το προβάδισμα και όταν οι ερυθρόλευκοι κατάλαβαν τι συμβαίνει, ήταν πάρα πολύ αργά.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δέχθηκε το πρώτο κτύπημα από την Εφές και έχει μια καλή ευκαιρία να "ξυπνήσει". Να αντιληφθεί ότι δεν έχει ευκαταφρόνητο αντίπαλο απέναντι, έχει μια ομάδα ικανή. Με παίκτες ακριβοπληρωμένους, ταλαντούχους, που αν μπουν και πάλι στο παιχνίδι, μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Στα πλέι οφ η ψυχολογία μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια μέρα, όσο μια ομάδα μένει "ζωντανή", είναι και επικίνδυνη. Η Εφές έμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης και την Παρασκευή το "Αμπντί Ιπεκτσί" θα είναι ακόμα πιο "καυτό". Οι Τούρκοι έχουν κίνητρο, έχουν δίψα, έχουν επενδύσει στο μπάσκετ και έχουν να δουν φάιναλ φορ από το 2001. Θα κάνουν συνεπώς ό,τι χρειάζεται για να ανατρέψουν την κατάσταση. Το έκαναν στο πρώτο ματς στην Πόλη και ο Ολυμπιακός άργησε πολύ να πάρει χαμπάρι τι γίνεται.

Προφανώς την Παρασκευή το ματς θα είναι πολύ διαφορετικό, ο Ολυμπιακός θα ξέρει από την αρχή ότι δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Τα πλέι οφ είναι αθλητικός "πόλεμος" και η Εφές θέλει να ταξιδέψει στο Λονδίνο. Ομως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το σκορ είναι 2-1, οι ερυθρόλευκοι έχουν το πάνω χέρι ακόμα και φυσικά αν χρειαστεί θα επιστρέψουν στο ΣΕΦ. Το θέμα, όμως, είναι να μην φέρουν τη σειρά σε πέμπτο ματς, αλλά να πάρουν την πρόκριση με το αγαπημένο τους 3-1. Αν μπουν από την αρχή συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούν να τα καταφέρουν. Αν δεν αφήσουν την Εφές να βρει ρυθμό, να βάλει τα σουτ, να πάρει τα ριμπάουντ, μπορούν να τα καταφέρουν. Αν ο Σπανούλης θυμηθεί τον καλό του εαυτό, τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα γιατί και οι υπόλοιποι θα γίνουν καλύτεροι... Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πετύχει και πιο δύσκολες αποστολές.

ΥΓ: Η συντριβή της ΤΣΣΚΑ από την Κάχα Λαμποράλ είναι αποτέλεσμα πέρα από κάθε λογική. Ομως αν ο Ολυμπιακός πρέπει να προβληματιστεί μία για την ήττα από την Εφές, οι Ρώσοι πρέπει να "πονοκεφαλιάζουν" δέκα. Επί του παρόντος η Ρεάλ μπορεί να πανηγυρίζει γιατί είναι η πρώτη που έκλεισε θέση στο Λονδίνο και ο Παναθηναϊκός μπορεί να ακολουθήσει...

ΥΓ1: Μήπως και αυτή η διαιτησία ήταν καλή; Αλήθεια έμεινε ικανοποιημένος ο κ. Ρήγας από όσα είδε στην Πόλη;

Keywords
Τυχαία Θέματα