ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Περπέρογλου, Καββαδάς... Ολα ή τίποτα για τους αιώνιους

Ελληνες παίκτες υπάρχουν πολλοί, οι Ελληνες παίκτες όμως πρώτης γραμμής δεν περισσεύουν. Να, λοιπόν, γιατί ο Στράτος Περπέρογλου και Βασίλης Καββαδάς μπορεί να καθορίσουν όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Σε τούτη τη μεταγραφική περίοδο, οι δύο αιώνιοι είχαν και έχουν κοινούς στόχους από την εγχώρια αγορά. Ηθελαν και δύο τον Μάικ Μπράμο και τελικά τον πήρε ο Παναθηναϊκός.

Εκαναν πρόταση και οι δύο στον Κώστα Καϊμακόγλου, αλλά κατέληξε στην Ουνίξ Καζάν. Κυνήγησαν τον Δημήτρη Μαυροειδή και τα κατάφερε ο Ολυμπιακός.

Πλέον, μένουν άλλοι δύο παίκτες επιπέδου Εθνικής ομάδας, που από μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά αν το δούμε συνολικά, η εξέλιξη της υπόθεσής τους μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για το μέλλον.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οταν μια ομάδα πρέπει να έχει 9 Ελληνες σε ρόστερ 15 παικτών, είναι σαφές ότι υπερτερεί όποιος έχει περισσότερη ποιότητα. Αν τα βάλουμε κάτω, βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα με τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σλούκα, Μάντζαρη, Μαυροειδή, Κατσίβελη, έναντι του Παναθηναϊκού με τους Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή, Σχορτσανίτη, Μπράμο, Ξανθόπουλο, συν κάποια παιδιά τους εφηβικού και του παιδικού με ταλέντο, αλλά όχι σε θέση να βοηθήσουν άμεσα.

Αν υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός πάρει έναν, πολύ δε περισσότερο και τους δύο, διαθέσιμους Ελληνες πρώτης γραμμής, τότε δημιουργεί ένα σύνολο 9 παικτών που του δίνει το δικαίωμα να έχει τον πρώτο λόγο για πολλά χρόνια. Ο Περπέρογλου είναι 28 ετών, ο Καββαδάς είναι 21... Αν οι ερυθρόλευκοι πάρουν τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, βάζουν τους πράσινους σε δύσκολη για τα επόμενα χρόνια. Αν πάρουν και τους δύο, τους βάζουν με την πλάτη στον τείχο.

Αν αντίθετα ο Παναθηναϊκός κρατήσει τον Περπέρογλου και πάρει τον Καββαδά, τότε αυξάνει σημαντικά σε ποσότητα και ποιότητα την ελληνική του δύναμη και μπορεί να περιμένει με υπομονή την εξέλιξη της επόμενες γενιάς Ελλήνων (Χαραλαμπόπουλος, Καραμολέγκος, Ζούμπος, Διαμαντάκος).

Να, λοιπόν, γιατί δύο παίκτες που από μόνοι τους δεν κάνουν τη διαφορά, μπορούν συνολικά να παίξουν μεγάλο ρόλο στην πορεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Οι Ελληνες παίκτες καθορίζουν πάντα τις εξελίξεις, γι αυτό η επόμενη εβδομάδα είναι καθοριστική. Το όλα ή τίποτα ταιριάζει απόλυτα σε τούτη την περίπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα