ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Ο Ολυμπιακός είναι ήδη πρωταθλητής...

Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Η ... αμερικανιά είναι κανόνας, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.


Οχι, ο Ολυμπιακός δεν είναι ευχαριστημένος μόνο και μόνο που έφτασε στον τελικό. Θέλει περισσότερα, θέλει να ξεπεράσει και πάλι τον πήχη, να διαψεύσει τα προγνωστικά. Κάποιοι πίστευαν στην αρχή της σεζόν ότι δεν θα φτάσει καν στο φάιναλ φορ. Κι όμως, βρίσκεται

ήδη στον τελικό.

Βέβαια η Ρεάλ έχει άλλο οικονομικό επίπεδο. Μόνο και μόνο το μπάτζετ, λέει πολλά. Με το ζόρι φτάνει τα 10 εκ ο Ολυμπιακός, κάπου στα 30 εκ ευρώ είναι οι Μαδριλένοι. Εντάξει, δεν πρόκειται να συγκρίνουν τις... καταθέσεις τους οι δύο ομάδες στον τελικό, αλλά είναι καλό να λέμε και τα πράγματα όπως έχουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να νικήσει τη Ρεάλ. Φαβορί δεν είναι - όπως εντέχνως δηλώσουν οι Ισπανοί - οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Εννοείται πως στην αρχή της σεζόν οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν πιο μπροστά από τον Ολυμπιακό στα προγνωστικά λόγω της ενίσχυσής τους στις μεταγραφής, κάτι που πολλοί έχουν ξεχάσει στην πορεία. Εννοείται πως για να νικήσει ο Ολυμπιακός την Ρεάλ πρέπει να παίξει στο 150% των δυνατοτήτων του. Να ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό του με άλλα λόγια.

Πέρα από όσα λέμε τόσες μέρες, το μεγάλο κατόρθωμα του Ολυμπιακού είναι αυτή η συσπείρωση του κόσμου. Οι ταξιδιώτες που αποφάσισαν να έρθουν στο Λονδίνο για τον τελικό. Οσοι ήταν εδώ από τον ημιτελικό. Ολοι τους είναι συνειδητοποιημένοι. Ξέρουν ότι η ομάδα τους ψάχνει άλλη μία υπέρβαση φέτος. Ομως θα δώσουν το παρών πάνω από 4000 οπαδοί του Ολυμπιακού στην Ο2 για να καμαρώσουν ένα σύνολο που τους έχει κάνει ήδη υπερήφανους. Θα χειροκροτήσουν εξίσου, ακόμα κι αν οι ερυθρόλευκοι χάσουν απόψε. Γιατί όλοι αναγνωρίζουν την υπέρβαση που έχει γίνει, τη μεγάλη προσπάθεια. Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός συμβαίνει δύσκολα. Δύο συνεχόμενοι τελικοί. Κι αν το πάρει, θα είναι κάτι ακόμα πιο σπάνιο. Η Γιουγκοπλάστικα και η Μακάμπι το έχουν καταφέρει από τότε που μπήκε στην μπασκετική μας ζωή το φάιναλ φορ.

Αν δεν το πάρει, θα είναι η πρώτη φορά που ο πρώτος θα είναι πρώτος και ο δεύτερος θα είναι κι αυτός... πρώτος. Και στις καρδιές των οπαδών του, ο Ολυμπιακός παραμένει πρωταθλητής...

Keywords
Τυχαία Θέματα